VREME ĆE OZBILJNO "POLJULJATI" NERVE: Evo ko je u NAJVEĆEM RIZIKU, obratite pažnju na OVE SIMPTOME! (FOTO)
Ilustracija, Foto: www.hidmet.gov.rs, Nemanja Nikolić

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA

VREME ĆE OZBILJNO "POLJULJATI" NERVE: Evo ko je u NAJVEĆEM RIZIKU, obratite pažnju na OVE SIMPTOME! (FOTO)

Varljivo vreme utiče na raspoloženja, a u posebnom riziku su meteoropate i hronični bolesnici

Objavljeno:

Republički hidrometeorloški zavod (RHMZ) izdao je upozorenje da su danas na području Srbije moguće grmljavinske nepogode. U Srbiji će danas biti promenljivo i nestabilno, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom.

- Danas promenljivo i nestabilno, mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom. Lokalno su moguće i vremenske nepogode sa većom količinom padavina, više od 20 mm za kratak vremenski period, kratkotrajnom pojavom grada i olujnim vetrom - piše u Upozorenju RHZM-a za područje Srbije na grmljavinske nepogode koje je objavljeno jutros u 4.40 sati.

1 / 6 Foto: Nemanja Nikolić

Lokalno su moguće i vremenske nepogode sa velikom količinom padavina, više od 20 milimetara za kratak vremenski period, kratkotrajnom pojavom grada i olujnim severozapadnim vetrom, saopštio je RHMZ.

Vremenska prognoza
Vremenska prognozafoto: RHMZ printscreen

Varljivo vreme utiče na raspoloženja, a u posebnom riziku su meteoropate i hronični bolesnici.

Biometeorološka prognoza RHZM-a za utorak kaže da se srčanim bolesnicima i osobama sa respiratornim obolјenjima savetuje opreznost usled očekivanog uticaja biometeorološke situacije. Moguće meteoropatske reakcije su bolovi u kostima, nervoza i glavobolјa. Preporučuje se dodatan oprez učesnicima u saobraćaju.

Biometeorološka prognoza
Biometeorološka prognozafoto: RHMZ

Očekivana biometeorološka situacija u sredu može izazvati uobičajene tegobe kod većine hronično obolelih. Oprez se savetuje srčanim i psihičkim bolesnicima. Glavobolјa i razdražlјivost su moguće meteoropatske reakcije, navodi se na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.