METEOROLOG TODOROVIĆ NAJAVIO NEOČEKIVANI OBRT: Krajem LETA stiže PROMENA VREMENA, spremite se!
Nedeljko Todorović, Foto: Youtubescreen

VREMENSKA PROGNOZA

METEOROLOG TODOROVIĆ NAJAVIO NEOČEKIVANI OBRT: Krajem LETA stiže PROMENA VREMENA, spremite se!

U narednih sedam dana, promenljivo oblačno i nestabilno, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom

Objavljeno:

Prema rečima Nedeljka Todorovića, meteorologa, u Srbiji će danas u većem delu dana biti suvo vreme, a od sutra nas očekuje zahlađenje.

- Danas će u većini mesta biti pauza od kiše. Moguće je da u nekim krajevima padne kiša na pet minuta, ali u Srbiji je prisutna suša. Priželjkujem, kao i naši poljoprivrednici novu kišu. Temperatura bi bila u padu od sutra, od sutra se može očekivati svežije vreme. Nedelja već ukazuje na poboljšanje vremena, sledeće sedmice očekuje se porast temperature. To je tipično vreme za jun mesec - rekao je Todorović.

Todorović je potom rekao kakvo vreme nas očekuje nakon 21. juna kada zvanično počinje leto.

- Astronomski leto dolazi 21. juna, ali leto je već stiglo. Bilo je zahlađenja i osveženja, ali mi smo već uveliko ušli u leto. Vreme kao što je sad biće i nakon 21. juna, ako gledamo dugi niz godina najviše kiše padne baš oko tog 21. juna - rekao je meteorolog Todorović.

RHMZ izdao upozorenje

RHMZ
foto: pritnscreen/RHMZ

Pljuskovi i grmljavine koji se očekuju u sredu i četvrtak (08. i 09. juna 2022.) lokalno će biti praćeni gradom, jakim vetrom i količinom padavina većom od 20 mm za kratko vreme. U petak i subotu (10. i 11. juna 2022.) padavine će se intenzivirati, pa se mestimično očekuje od 30 do 60 mm kiše za 24 h.

I u Beogradu sutra promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i suvo. Vetar slab i umeren, jugoistočni. Najniža temperatura oko 19, a najviša oko 30 stepeni.

U narednih sedam dana, promenljivo oblačno i nestabilno, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom, koji će od srede do petka lokalno biti izraženiji sa većom količinom padavina, gradom i jakim vetrom u zoni pljuskova.

U nedelju i početkom naredne sedmice u većini krajeva suvo sa sunčanim intervalima a kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom se očekuju samo u brdsko-planinskim predelima.

(Espreso / 24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.