TUGA: Preminula najpoznatija babica na jugu Srbije, porodila 20.000 žena u karijeri!
Foto: Jugmedia

Primer za ponos

TUGA: Preminula najpoznatija babica na jugu Srbije, porodila 20.000 žena u karijeri!

Dugi niz godina je bila u pripravnosti, i u svako doba dana i noći ona je radila u operacionoj sali spašavajući živote svojih sugrađanki, zbog čega je bila jako omiljena u sredini u kojoj je živela
Objavljeno:

Preminula je Tankosava Ranđelović, babica i anesteziolog u penziji Opšte bolnice u Leskovcu, koja je porodila oko 20.000 žena i svojim požrtvovanim radom ostavila duboki trag u leskovačkom zdravstvu, objavio je portal "Jugmedia".

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Rođena 1936. godine u selu Ratare kod Obrenovca, gde je završila osnovnu i srednju školu, a potom Školu za babice u Beogradu, kao najbolja učenica prve generacije školovanih babica u Srbiji.

Posao pronalazi u Leskovcu, gde je kasnije zasnovala porodicu i tu ostala do kraja svoga života.

Tankosava je bila jedna od najpouzdanijih saradnika čuvenog ginekologa doktora Oskara Kiša, čoveka koji je značajno doprineo razvoju ginekološke i hirurške delatnosti u ovom kraju.

Upamćena je kao ličnost, kao babica sa najuzvišenijim ljudskim osobinama, moralnim i stručnim vrednostima.

Posle preseljenja ginekologije u novu bolnicu završila je edukaciju za anestetičara i do kraja radila veoma odgovoran posao u operacionoj sali. Pokazivala je dobre rezultate i tim svojim radom omogućavala ginekolozima da izvedu najsloženije operacione zahvate.

Dugi niz godina je bila u pripravnosti, i u svako doba dana i noći ona je radila u operacionoj sali spašavajući živote svojih sugrađanki, zbog čega je bila jako omiljena u sredini u kojoj je živela. Pacijenti su je često od milja zvali Tanjče…

Podučavala je mlade generacije srednjeg kadra, pa čak i lekare na specijalizaciji. Imala je široko medicinsko obrazovanje. Dugi niz godina bila je pouzdan i odan saradnik prim. dr. Tomislavu Stojčiću, kojeg je izuzetno cenila.

Svojim radom i stručnošću zaorala je duboku brazu u Leskovačkoj ginekologiji, nadvisila sebe i ušla u legendu. Za sobom je ostavila ćerku Slađanu, unuke Marka i Mariju.

(Espreso.co.rs / Jugmedia)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.