NAJVEĆA SRPSKA DILEMA JE REŠENA! Vozači, evo da li smete da vozite u papučama NEKAŽNJENO!
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/ AutoTopNL

ŠTA PIŠE U ZAKONU?

NAJVEĆA SRPSKA DILEMA JE REŠENA! Vozači, evo da li smete da vozite u papučama NEKAŽNJENO!

Stručnjaci takođe upozoravaju da vožnja u neadkvatnoj obući ili bez obuće može da ugrozi bezbednost vozača i drugih učesnika u saobraćaju

Objavljeno:

Mada mnogi vozači veruju da je vožnja u papučama ili štiklama zabranjena, u Zakonu o bezbednosti u saobraćaju (ZOBS) ne postoje odredbe koje govore o tome u kakvoj obući bi trebalo sesti za volan.

Uprkos tome, kažnjavanje vozača u papučama je ipak moguće u slučaju saobraćajnih nezgoda, ali ova kazna se zasniva samo na slobodnoj proceni policajca.

Damir Okanović, direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja, svojevremeno je objasnio da se može voziti u papučama, ali ukoliko vozač izazove saobraćajnu nezgodu, zato što mu je, na primer, papuča zapela za komandu gasa, sigurno će odgovarati.

Stručnjaci takođe upozoravaju da vožnja u neadkvatnoj obući ili bez obuće može da ugrozi bezbednost vozača i drugih učesnika u saobraćaju. Preporuka je da se ne vozi u obući u kojoj nemamo osećaj da smo pritisli nožne komande adekvatnom jačinom. Kada je reč o papučama, problem je i to što one mogu da skliznu sa noge i navedu vozača da ih traži pogledom što mu skreće pažnju sa puta.

Za razliku od "običnih" građana, profesionalne vozače očekuju kazne od 50.000 dinara.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.