DETALJNA VREMENSKA PROGNOZA NA PLANINAMA ZA NOVU GODINU: Evo kakve TEMPERATURE se OČEKUJE, spremite se ZA OVO
Automobil i sneg, Foto: RINA

VREME NA PLANINAMA

DETALJNA VREMENSKA PROGNOZA NA PLANINAMA ZA NOVU GODINU: Evo kakve TEMPERATURE se OČEKUJE, spremite se ZA OVO

Kopaonik je definitivno jedna od naših najlepših i najposećenijih planina Srbije.

Objavljeno:

Zima je kalendarski počela, ali u Srbiji vreme u decembru, za kraj 2022. podseća na početak proleća što mnogima odgovara i prija, međutim, ljubitelji snega i skijanja su razočarani, i prema rečima meteorologa prognoza im ne ide u prilog.

Prema trenutnim proračunima i projekcijama meteorologa Marka Čubrila, tek drugi deo januara 2023. godine doneće hladnije vreme i sneg što znači da bi i na planinama bili bolji uslovi za ski sezonu. Tačnije, očekuje se da u predelima višim od 800 metara nadmorske visine bude formiran snežni prekrivač od preko 15 centimetara.

Nakon praznika, u drugoj polovini januara se očekuje i sedam do 11 „ledenih dana“, i povremeno i umereni i jaki mrazevi. Sve do tada, i za Novu godinu, vreme će biti uglavnom sunčano uz slab vetar.

Kopaonik

Kopaonik je definitivno jedna od naših najlepših i najposećenijih planina Srbije. Zimi je pravi raj za obožavaoce zimskih sportova, a ovih dana, pred doček i tokom praznika na ovoj destinaciji biće malo i umereno oblačno, uglavnom sunčano.

kopaonik
foto: Printscreen/Instagram/infokop

Više meteo-prognoza za petak 30. decembar najavilo je na Kopaoniku maksimalnu dnevnu temperaturu od 3 stepena, dok će najniža biti -2. Biće sunčano i duvaće slab vetar. Poslednjeg dana 2022. godine očekuje se 4 stepena, sunčano vreme i povetarac, dok će prvog dana 2023. biti sunčano i bez vetra sa čak +9 stepeni Celzijusa.

1. i 2. januara zadržaće se sunčano bez vetra, a maksimalna temperatura će biti +9 do +10 stepeni.

Zlatibor

Neobično toplo i lepo vreme očekuje se i na Zlatiboru, planini koju najviše posećuju porodice sa decom i mladi parovi.

Temperatura na Zlatiboru će u petak 30. decembra biti +9 stepeni Celzijusa, biće malo oblačno, a vetar će biti umeren. Minimalna temperatura će biti +2 stepena.

Krave, Zlatibor, Krave na Zlatiboru
foto: RINA

Poslednjeg dana 2022. godine, u subotu 31. decembra biće sunčano uz umeren vetar. Očekuje se +10 stepeni. Slab vetar i sunčano vreme sa maksimalnih čak +13 stepeni obeležiće prvi dan 2023. godine, dok se 2. januara očekuje da bude i do +14 stepeni.

Stara planina

Na Staroj planini, jednom od omiljenih mesta skijaša i ljubitelja ekstremnih sportova, pred kraj ove godine biće oko +1 do +2 stepena. U petak 30. decembra se očekuje malo oblačno uz umeren vetar, a u subotu će biti sunčano uz povetar. 1. januara biće sunčano, mirno bez vetra uz maksimlanu dnevnu temperaturu do +8 stepeni.

Sledećeg dana temperatura će biti viša za jedan stepen, biće sunčano i duvaće slab vetar. Slično vreme očekuje se i utorak 3. januara.

Divčibare

Divčibare, jedna od njatraženih destinacija za odmor tokom cele godine, pred doček 2023. godine i posle Nove godine biće jedna od najsunčanijih planina.

Naime, nakon malo oblačnog dana u petak 30. decembra i temperature od +7 stepeni, poslednji dan ove godine biće sunčan, miran bez vetra, a temperatura će biti +9 stepeni.

Drvo Ljubavi, Crni vrh, Divčibare
foto: Espreso.co.rs

Prvog dana 2023. godine maksimalna dnevna temperatura će dostići +12 stepeni. Identično vreme se očekuje i 2. januara s tim da će noću temperatura rasti sa +4 na +7 stepeni Celzijusa.

Sunčano, mirno i bez vetra očekuje se i 3. januara.

Zlatar

Na planini Zlatar, omiljenom mestu turista koji uživaju u autentičnom izgledu prirodnih lepota i pejzaža, tokom novogodišnjih praznika biće lepo i sunčano vreme.

U petak 30. decembra će biti malo oblačno, temperatura će biti +4 stepena. U subotu 31. decembra sunčano uz slab vetar sa temperaturom do +5 stepeni. Prvog dana 2023. godine očekuje se povetarac, sunčano vreme i porast temperature na +11 stepeni Celzijusa. Sunčano i slično vreme biće i 2. i 3. januara.

Rudnik

Na planini Rudnik, poznatoj po visokoj jonizaciji vazduha i nezagađenoj sredini, poslednja dva dana 2022. godine biće sumaglica, temperatura će biti +5 stepeni i neće biti vetra. Od nedelje, 1. januara, počeće sunčano vreme, i dalje će biti mirno i bez vetra, a maksimalna dnevna temperatura će se kretati do 11 stepeni. Minimalna noćna temperatura u ponedeljak 2. januara biće +5, a u utorak 3. januara +6 stepeni Celzijusa.

Golija

Na planini Goliji i u istoimenom nacionalnom parku očekuje se da 30. decembra bude delimično oblačno. Maksimalna dnevna temperatura će biti +3 stepena, minimalna +2 stepena.

U subotu će biti uglavnom vedro uz nešto oblaka, temperatura će biti maksimalno +4 stepena. Prvog dana Nove 2023. godine, u nedelju, vraća se delimično oblačno vreme, ali temperatura će rasti na +7 stepeni.

U ponedeljak isto delimično oblačno i +8 stepeni Celzijusa.

Tara

Na jednoj od najlepših planina u Srbiji, Tari, prema sedmodnevnoj prognozi biće delimično oblačno, a temperatura će se kretati od +7 do +12 stepeni.

Tara
foto: RINA

U petak 30. decembra će biti oblačno i sa maksimlanih +7 stepeni. Identično vreme se očekuje i u subotu, dok će u nedelju 1. januara biti toplije za četiri stepena, +11. I u ponedeljak 2. januara ostaje delimično oblačno, uz temperaturu od +12 stepeni, dok će u utorak biti +10.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.