EVO KAKVA JE SITUACIJA POSLE NASRTAJA NA SRBE U ILIDŽI: Deca i dalje igraju, prisutna POLICIJA (VIDEO)
Foto: Kurir

UHAPŠENI

EVO KAKVA JE SITUACIJA POSLE NASRTAJA NA SRBE U ILIDŽI: Deca i dalje igraju, prisutna POLICIJA (VIDEO)

Sarajevska policija je ekspresno reagovala i uhapsila osmoricu izgrednika koji su napali roditelje dečaka koji učestvuju na turniru

Objavljeno: 18:33h

Sarajevo je danas mirno. Za srpske goste to je najvažnija vest posle sinoćnjeg huliganskog napada koji je uznemirio građane prestonice BiH, Beograd, Srbiju, ali i region.

Podsetimo, grupa huligana napala je roditelje dečaka iz FK Zvezdara, jednog od njih su i ranili nožem, u pokušaju da im otmu zastavu "Zvezdara" koja je bila napisana ćiriličnim pismom i navodno im "bola oči". Telegraf je iste večeri kontaktirao sekretara kluba, koji je iz prve ruke preneo uznemirujuća dešavanja, a dan kasnije uspeli smo da stupimo u kontakt i sa majkom jednog od dečaka koji nastupa na turniru za drugi klub malog fudbala iz Beograda.

Inače, na turniru, pored ekipa iz BiH, Hrvatske, Slovenije, učestvuje nekoliko škola fudbala iz Srbije. Veliki broj srpske dece i njihovih roditelja je prisutan u Sarajevu, i osim sinoćnjeg napada, kako nam je rekla sagovornica, nisu doživeli nijednu drugu vrstu neprijatnosti. Ništa slično. Osim, naravno, one kada su klinci ekipe iz Splita tokom meča uzvikivali "Ubij Srbina". Taj klub je ekspresno izbačen sa trunira i više mu se neće dozvoliti da učestvuje.

- Mi nismo bili u trenutku napada na licu mesta, ali moja drugarica je dovela dete koje igra u Zvezdari pa mi je ispričala šta se sve izdešavalo - priča nam sagovornica, pa nastavlja, o napadu, u detalje:

- Ovi iz Sarajeva su krenuli da (roditeljima dečaka iz FK Zvezdara) skidaju zastavu. Inače, ti napadači nisu učesnici turnira već su došli sa strane. Roditeji igrača sa Zvezdare su im se suprotstavili i onda su ovi bacili suzavac na njih. Zatim su naši njih izbacili napolje iz hotela, ali ih je tamo sačekala ekipa od njih dvadesetak i tu su izboli jednog od roditelja.

00:12

Međunarodni fudbalski turnir za dečake u Sarajevu, Šampion junior kup, dečaci skandiraju Ubij Srbina

Kakva je sada situacija, da li se oseti tenzija posle svega?

- U hotelu je sad ok, prisutna je policija, deca i dalje igraju, nema nikakve tenzije. Stvarno je sve mirno ostalo - kaže ova Beograđanka.

Klinci iz Hrvatske pevali "ubij Srbina", da li se taj klub možda izvinio, znamo da su izbačeni zbog tih povika?

- Što se tiče njih to nema veze sa ovim incidentom, nije uopšte uticalo na nas, na kraju krajeva nisu izbačeni.

Da li ste pričali sa domaćinima, da li se osećate sigurno posle svega?

- Pa bili smo na proslavi Srpske Nove godine u hotelu gde je bilo sigurno 500 ljudi. Srbi, Hrvati, Slovenci, Bosanci. Svi zajedno. NIkakvih problema nije bilo.

Da ovaj incident nije uticao na klince i na njihov fokus na ono zbog čega su tu, a to su fudbal i druženje, svedoče i rezultatih srpskih ekipa na turniru. Ekipa "Čanković" je osvojila drugo mesto u generaciji 2014, "El Maestro", generacija 2014. bila je prva, a generacija istog kluba 2015. godište - treća. Inače, u pitanju su fudbalske škole iz Batajnice. Zvezdara (2014) je bila druga, a Lazarevac (2015) je zauzeo treće mesto

Ovo je inače zastava koja je bila trn u oku huliganima.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.