POVERENICA ZA RAVNOPRAVNOST U KOMPANIJI ADRIJA MEDIJA GRUPA
Foto: Zorana Jevtić

POSETA

POVERENICA ZA RAVNOPRAVNOST U KOMPANIJI ADRIJA MEDIJA GRUPA

. Tokom posete poverenica je sa svojim timom obišla redakcije štampanih, veb izdanja i televizije, gde su predstavljene aktivnosti i ciljevi poverenika za zaštitu ravnopravnosti u narednom periodu

Objavljeno:

Brankica Janković razgovarala je s predstavnicima menadžmenta i uredništva o aktuelnim temama, poštovanju ljudskih prava, ulozi i stanju u medijima

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković posetila je Adrija medija grupu i s predstavnicima uredništva i menadžmenta razgovarala o aktuelnim temama u pogledu poštovanja i kršenja ljudskih prava, ulozi medija u suzbijanju diskriminacije, stanju u medijima i prostoru za unapređenje postojećih praksi, kao i o svim drugim važnim društvenim pitanjima i trendovima.

Brankica Janković, Adrija medija grupa
foto: Zorana Jevtić

Osnovna ljudska prava

- Kao poverenici za zaštitu ravnopravnosti, važan mi je svaki građanin i građanka i njihova dobra informisanost o pravima koja imaju i načinima kako da ih zaštite. Treba zajednički da stvaramo društvo u kojem se običan čovek ne plaši da prijavi kršenje svojih prava, već treba da se plaše i odgovaraju oni koji ih krše. Svaki pojedinac u društvu trebalo bi da zna koja su mu osnovna ljudska prava i kome da se obrati kad je to potrebno. Građani bi trebalo da znaju da je zabranjena diskriminacija po osnovu pola, starosti, invaliditeta, zdravstvenog stanja, nacionalne i verske pripadnosti i na osnovu drugih ličnih svojstava. Mediji koji su spremni da na pravi način izveštavaju u interesu građana dragoceni su saveznici na putu stvaranja društva u kojem se poštuju jednakost, tolerancija i međusobno razumevanje - istakla je poverenica Janković i dodala:

Brankica Janković, Adrija medija grupa
foto: Zorana Jevtić

- Za instituciju Poverenika poziv Adrija medija grupe za saradnju predstavlja dobru nameru u nastojanju da se u fokus izveštavanja stave „obični ljudi“, koji su uglavnom na marginama medijskog interesovanja jer su često neke druge teme, neopravdano, na prvom mestu. Važno je da ovako velika medijska grupa, koja integriše različite platforme, pokazuje spremnost da radi na unapređenju izveštavanja o ovim pitanjima.

1 / 8 Foto: Zorana Jevtić

Profesionalizacija

Poslovanje Adrija medija grupe i rezultate rada na profesionalizaciji i unapređenju etičkih standarda u svojim izdanjima predstavio je predsednik kompanije Igor Žeželj sa svojim timom: Anom Aleksić, Petrom Jevremovićem, Ružom Ristanović Veljović, Aleksandrom Đondovićem, Petrom Jeremićem i Irenom Petrović. Tokom posete poverenica je sa svojim timom obišla redakcije štampanih, veb izdanja i televizije, gde su predstavljene aktivnosti i ciljevi poverenika za zaštitu ravnopravnosti u narednom periodu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.