OD 1. JUNA UDARITE LI ŽENU IDETE PRAVO U ZATVOR: Zakonske novine koje smo čekali!
Foto: Shuterstock

konačno!

OD 1. JUNA UDARITE LI ŽENU IDETE PRAVO U ZATVOR: Zakonske novine koje smo čekali!

- Zbog toga i našim posetama i radom na novom zakonu, kao i aktivnostima policije, tužilaca i sudova na terenu želimo da ukažemo na to da nećemo stajati po strani, već ćemo svakim svojim delovanjem učiniti da to nasilje prestane", naglasio je Nebojša Stefanović
Objavljeno:

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i ministarka pravde Nela Kuborović posetili su danas Sigurnu kuću, u kojoj su poručili da od 1. juna stupa na snagu novi zakon koji nosi jasnu poruku: "Udarite li ženu, ići ćete u zatvor".

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Stefanović je, u izjavi novinarima, kazao da uvek kada poseti Sigurnu kuću priseti se teške situacije zbog čega su ove žene tu dospele i, kako dodaje, ljudski je da im se, ne samo pruzzi podrška, već da se učini sve što je moguće da nasilje prestane i svi nasilnici shvate da postoji snažan odgovor države protiv nasilja u porodici.

"Zbog toga i našim posetama i radom na novom zakonu, kao i aktivnostima policije, tužilaca i sudova na terenu želimo da ukažemo na to da nećemo stajati po strani, već ćemo svakim svojim delovanjem učiniti da to nasilje prestane", naglasio je on.

NAPREDNJACI ŠIŠAJU PO STANOVIMA? Ova fotka se ludački šeruje po Fejsbuku, KOJA JE ISTINA IZA NJE? (FOTO)

Stefanović je rekao da u našem društvu često ne postoji konsenzus o važnim pitanjima, ali da treba postići jedinstvo i poslati jasnu poruku da nećemo trpeti nasilje, da će se žene u Srbiji osećati bezbedno, da će policija oštro postupati prema nasilnicima, a sudovi ih osudjivati na ozbiljne zatvorske kazne.

Prema njegovim rečima, zbog toga je donet novi zakon i poccela obuka policajaca, tuzzilaca i sudija.

"Oni će biti spremni da od 1. juna u punom kapacitetu primenjuju zakon. Naš posao je da pružimo podršku, budemo oslonac i veoma oštri kada se govori o ovim kriviccnim delima, da pokažemo izvršiocima, koji misle da mogu nekažnjeno da premlaćuju žene, da to nećemo tolerisati, da ćemo ih oštro kažnjavati i da će država biti oslonac svakoj žrtvi", poručio je Stefanović.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.