DOKTORKA NADA MACURA OBJASNILA KOJE DVE STVARI SU NEOPHODNE SVAKOG DANA: Blaga zima nije NIMALO NAIVNA!
Nada Macura, Foto: Filip Plavčić

OPREZ

DOKTORKA NADA MACURA OBJASNILA KOJE DVE STVARI SU NEOPHODNE SVAKOG DANA: Blaga zima nije NIMALO NAIVNA!

Vremenske prilike najviše utiču na starije osobe i hronične bolesnike

Objavljeno:

Ova zima, zima bila nije. Snega skoro nimalo, temperature daleko iznad proseka, ili nagle oscilacije.

Ovo je ostavilo posledice na zdravlje čak i najotpornijih građana.

Jedna od najpoznatijih doktorki u zemlji Nada Macura, gostovala je u "Pulsu Srbije" na Kurir televiziji kada je pričala o jačanju imuniteta i koji je najbolji način za to.

1 / 4 Foto: Profimedia

- Vremenske prilike najviše utiču na starije osobe i hronične bolesnike. Da se napomenuti da je najgora kombinacija ove dve grupe ljudi. Doduše, bitno je to da se uzima redovno terapija i voditi računa da bude striktno dozirana, pa makar i po vremenskim prilikama. Krvni sudovi se šire kada je toplo vreme i na taj način snižavaju arterijski krvni pritisak, a tada je bitno da se terapija, uz konsultovanje sa doktorom i hitnom pomoći za savete, smanji na neke razumne mere - započela je Macura, pa odgonetnula da li vremenske promene zahtevaju vitamine:

- Naravno da traže. Danas i ovih dana sija sunce, dajte 15 minuta tom D vitaminu da nam podigne imuni sistem. Tempo života nam je takav da svi jurimo negde i završavamo 15 stvari odjednom. Smatram da je sada najvažniji odmor, kada nemate dovoljno sna, to zaista utiče na imuni sistem. Osim spavanja, jako je bitno pešačenje.

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.