ZASTRAŠUJUĆI PRIZOR ISPRED VIŠESPRATNICE U SMEDEREVU: Ovde je mogao neko da POGINE (FOTO)
Zgrada, Foto: Pritnscreen/Facebook/Pokret Tvrđava

UŽAS

ZASTRAŠUJUĆI PRIZOR ISPRED VIŠESPRATNICE U SMEDEREVU: Ovde je mogao neko da POGINE (FOTO)

Stanari jedne zgrade u smederevskom naselju Papazovac godinama upozoravaju da imaju prpoblem sa fasadom koja preti da se obruši što se nažalost i dogodilo ovog ponedeljka.

Objavljeno: 17:05h

Samo pukom srećom niko nije nastradao kada se sa višespratnice obrušio veliki deo kamene fasade. Na fotografijama objavljenim na Fejsbuk stranici Pokret Tvrđava može se videti samo gomila šuta koja je ostala posle pada dela pročelja zgrade.

Ispod objave nizali su se komentari od onih koji su optuživali stanare što nisu sami sanirali problematičnu fasadu na zgradi kao vlasnici stanova u njoj do onih koji su optuživali nadležne za neblagovremeno reagovanje na mnogobrojne apele.

"Objavljivali smo, apelovali, i na kraju je pala, nadamo se bez posledica. Ajd da pojasnimo neke stvari. Ja sam odrastao u tom naselju. Taj problem sa tim delom fasade datira pre 15ak god . Tako da su se tu mnoge vlasti izmenjale a problem nikad rešen. Bilo je čak i u početku obeleženo trakom da se tu ne prolazi, ali vremenom su se ljudi navikli na to. Sreća što u tom trenutku niko nije stradao jer je taj deo izuzetno prometan".

Jedan od stanara napisao je da je prijavljivao svuda i da je čak stavljena i traka , ali je pokidaju.

"Ne razumem ljude koji zive u toj zgradi i pored da ne preduzimaju ništa još prolaze pored a tone cigala prete da padnu. Slikao sam opet da prijavim komunalnoj... Evo vam pa, se nadam da će pre nego što ubije to nekoga da se uradi nešto" , napisao je ovaj Smederevac.

Ovakvi slučajevi su u nadležnosti građevinske inspekcije koja treba da naloži stanarima u kom roku treba da pribave projektnu dokumentaciju i pribave rešenje Odeljenja za građevinske poslove kojim se odobravaju radovi na sanaciji zgrade. Ukoliko to ne učine treba da zabrane korišćenje dela objekta koji je ugrožen.

Takođe je potrebno postaviti zaštitnu skelu zbog opasnosti od obrušavanja. Traka nije dovoljna. Ukoliko je ovo posledica bespravne gradnje nekog stanara, onda nalog o sanaciji treba uputiti njemu, objasnila je jedna članica ove Fejsbuk grupe.

(Espreso/Krsatrica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.