CVET ZA SVAKU ZATVORENICU U SRBIJI: Da li je ovo najlepša ili najčudnija akcija za 8. mart?
Foto: Fonet

humano, nema šta

CVET ZA SVAKU ZATVORENICU U SRBIJI: Da li je ovo najlepša ili najčudnija akcija za 8. mart?

Na jednoj FB stranici pojavila se neobična osmomartovska akcija
Objavljeno:

- Ove godine želimo da iznenadimo žene u zatvoru za 8. Mart. Kako se spontano organizujemo i imamo jako malo vremena, treba nam puno pomoći - stoji u objavi grupe "Knjige za zatvorenike".

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Ova neobična akcija ima za cilj da usreći pripadnice lepšeg pola koje život provode iza rešetaka.

- Ideja je da im pripremimo i doniramo higijenske paketiće, bar za najteže socijalne slučajeve, i da svaka osuđenica dobije cvet - kažu oni.

- Drugi deo ideje je više baziran na mogućnost da sve ispadne kako treba, i ako dobijemo odobrenje Uprave za izvršenje krivičnih sankcija na vreme, naša mala delegacija bi im lično uručila poklone - kažu iz ove grupe.

Kazneno popravni zavod u Požarevcu je jedini zatvor za žene kojima je izrečena kazna u Srbiji. Oko 300 osuđenica ovde odslužuje kaznu, a kako je već opšte poznato, većina je tu zato što su ubile svog bračnog partnera nakon što su preživele dugogodišnje porodično nasilje - tvrdi se na FB strani.

foto: Aleksandar Jovanović Cile

Veliki broj njih nije završio osnovnu školu i ne zna da čita i piše.

Organizatori ove akcije tvrde da zatvorenice u Srbiji trpe brojne nejednakosti u izdržavanju kazni, da kako je Požarevac daleko od kuća mnogih od njih retko imaju posete, ali i da je zgrada poslednji put renovirana pre 50 godina.

Stoga se nadamo da će ova akcija uspeti i da će im ulepšati barem jedan dan.

- Što se tiče donacije, tu su najpotrebniji higijenski ulošci, pa onda sve ostalo od sapuna do šampona, vate, krema, itd. Osim higijenskih proizvoda koji su im prekopotrebni, bilo bi lepo da ubacimo i neke stvari koje čine žene da se osećaju ženstvenije jer im je i to prekopotrebno, na drugi način. Tako da ako imate neki lak za nokte, senku, karmin, drvenu turpiju itd koji ne koristite, možete i to da priložite - stoji u objavi.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.