KINEZ I AFROAMERIKANAC SE POSVAĐALI ZBOG SRPSKIH ĆEVAPA: "Šta to radiš, brate, da li si lud, gde su luk i somun?"
Foto: Printscreen/Instagram/Travelsofmozzy

gore mreže

KINEZ I AFROAMERIKANAC SE POSVAĐALI ZBOG SRPSKIH ĆEVAPA: "Šta to radiš, brate, da li si lud, gde su luk i somun?"

Tiktoker Mozi je veliki ljubitelj našeg regiona, samim tim i specijaliteta

Objavljeno:

Mnogi influenseri isprobavaju hranu različitih kultura i na taj način se upoznaju sa njima, a u poslednje vreme na društvenim mrežama možemo da primetimo "ekspanziju" isprobavanja balkanskih specijaliteta. Egzotična kuhinja i retki začini nisu više u trendu - sada na red dolazi Balkan i kuhinja s naših prostora kojom su svi oduševljeni.

Tiktoker Mozi je veliki ljubitelj našeg regiona, samim tim i specijaliteta. Tako njegov TikTok kanal broji mnogo video-snimaka sa sadržajem koji se svodi na prezentaciju mnogih gradova, sela i država u regionu, kao i predstavljanje kuhinjskih čarolija.

Ovo je jedan od videa u kom govori o dve vrste ajvara s takvim žarom da će vam u momentu poći voda na usta.

Međutim, posebno popularan je TikTok video u kom je Mozi burno reagovao na snimak jednog mladića iz Azije na istoj društvenoj mreži. Naime, na njemu Tiktoker iz Kine komentariše na koji način se jedu ćevapi. Mozi, koji definitivno veoma dobro poznaje balkansku kulturu, objasnio je kolegi, i to na srpskom jeziku, da se ćevapi ne jedu na taj način, da je zaboravio somun i luk - dve namirnice bez kojih čuveni ćevapi nemaju nikakvog smisla.

- Danas ću da vam pokažem kako se jedu ćevapi. Malo kajmaka na tanjir i umočiš ćevap - govori mladi Kinez u svom snimku i demonstrira način konzumiranja srpskog specijaliteta.

Mozi je na to veoma burno reagovao.

- Čekaj, čekaj, čekaj. Šta radiš, moj brate, da li si lud, šta je ovo? Kako da ne brate, koristi ruke?! Gde je somun, gde je hleb, gde je luk? Bože gospode! - uzvratio je Mozi na jeziku koji je mešavina engleskog i srpskog.

Video je postao viralan sa oko 30.000 lajkova i 1.500 šerova. Ljudi su mahom podržali Mozija i njegovu sugestiju i dodali još neke namirnice bez kojih ćevapi nemaju smisla.

- Nema hleba, nema luka, a zaboravio si najvažniji sastojak - ajvar -

- Samo balkanci znaju da jedu ćevape -

- Jedini dodatak ćevapima su luk i aleva paprika -

- Kakva legenda - glasili su samo neki od brojnih komentara.

Još jedan Mozijev video koji će vam ulepšati dan jesu balkanske šale, i to dvanaesti deo, u kom on govori koliko voli našu kulturu i koliko je upoznat sa svakim segmentom srpskog društva.

(Espreso/Srecna.republika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.