OD DEČAKA NESTALIH U DUNAVU U APATINU I DALJE NI TRAGA NI GLASA: Porodice ne gube NADU, jedna mogućnost RAZARA
Nestali dečaci iz Apatin, Foto: Printscreen/Facebook/Нове Апатинске Новине - Nove Apatinske Novine

NESTALI 29. MAJA

OD DEČAKA NESTALIH U DUNAVU U APATINU I DALJE NI TRAGA NI GLASA: Porodice ne gube NADU, jedna mogućnost RAZARA

Nestanak i potragu najteže podnose roditelji i bliska rodbina, ali njihovu bol i tugu dele i građani koji su se u više navrata u velikom broju priključivali potrazi

Objavljeno: 12:20h

Za dečacima koji su nestali 29. maja u Apatinu i čije su bicikle i stvari pronađene pored kajak kluba uz obalu Dunavu i dalje se traga, ali, nažalost, bez uspeha.

Zvanične potvrde da su se utopili u reci nema, ali sumnja u to postoji od prvog dana potrage.

Profesionalci i volonteri ne odustaju

Dečaci su kobnog dana vozili bicikle i nisu se vratili kući, zbog čega je opsežna potraga za njima odmah započeta. Uz policiju, specijalne jedinice i Žandarmeriju, brojni ronioci i više posada volontera i udruženja danima je „češljalo“ reku od mesta gde su pronađene njihove stvari. Potraga i dalje traje, ali u manjem obimu.

- Na terenu su sada članovi naše Jedinice za bezbednost na rekama sa našeg područja, i ljudi koji im se pridruže, meštani i drugi, to se menja u toku dana – potvrđeno je za „Blic“ u policiji.

Bez potvrde da je jedno dete nađeno

Pre oko deset dana u medijima su se pojavili natpisi da je u Hrvatskoj, pet kilometara nizvodno, kod Dalja, pronađeno telo jednog od dvojice nestalih dečaka. O tome još uvek nema zvanične potvrde, a kako je novinarima rekao otac deteta za koje se sumnjalo da je njegovo telo u pitanju „bili su u Hrvatskoj i videli su samo fotografije sa kojih nisu mogli sa sigurnošću da potvrde da je reč o njihovom detetu i uzet im je materijal za DNK analizu što najverovatnije znači da će postupak te analize biti rađen u toj zemlji“.

1 / 14 Foto: Kurir/Jasminka Miljuš

Apel roditelja i nada

Odmah po nestanku dece porodice su uputile apel, grad je oblepljen plakatima sa fotografijama dečaka i molbom da im se jave svi koji nešto znaju ili su ih videli.

Nestanak i potragu najteže podnose roditelji i bliska rodbina, ali njihovu bol i tugu dele i građani koji su se u više navrata u velikom broju priključivali potrazi.

- Ne isključujem ni varijantu da su deca oteta. Zbog toga smo oblepili grad njihovim slikama. Molimo ljude da što više dele te fotografije, pa ukoliko ih neko primeti da nam javi. Spremni smo za svaku saradnju, samo da dođemo do dece! Više bismo voleli da verujemo u priču da su oteti, jer onda ima nade da su živi – rekao je Slobodan Bogdan, otac malog Patrika.

(Espreso/ Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.