SRBI MASOVNO UPLAĆUJU LETOVANJA ZA OVE ČETIRI ZEMLJE: Cena je top, ali postoji još jedan razlog, nećete verovati!
Putovanje, Foto: Wikipedia

možda vam se dopadne

SRBI MASOVNO UPLAĆUJU LETOVANJA ZA OVE ČETIRI ZEMLJE: Cena je top, ali postoji još jedan razlog, nećete verovati!

Čiste plaže, prozirno more, ukusna hrana i gostoljubivi domaćini su ono što će vas dočekati ukoliko odlučite da svoje letovanje provedete u tim mestima

Objavljeno:

Letnje temperature su napokon stigle, a mnogi su već otputovali na godišnje odmore. Pored Grčke i Crne Gore, koje su se godinama pokazale kao prvi izbor, građani Srbije se sve češće opredeljuju za nove destinacije. Albanija, Tunis, Italija i Kipar su samo neka mesta gde se može očekivati letovanje iz snova, a koje Srbi sve češće rezervišu.

Čiste plaže, prozirno more, ukusna hrana i gostoljubivi domaćini su ono što će vas dočekati ukoliko odlučite da svoje letovanje provedete u tim mestima.

Albanija - za male pare, mnogo uživanja

Albanija je sve popularnija u poslednje vreme i to ne čudi, jer su cene pristupačne, more čisto i plaže uređene.

U hotelu koji se nalazi na samoj plaži u poznatom albanskom letovalištu Drač od 23. juna možete platiti letovanje u dvokrevetnoj sobi 450 eura, za osam dana. U tu cenu je uračunata all inclusive ponuda. Hotel je na pet metara od plaže, a za dete do pet godina se ne doplaćuje smeštaj.

Za polu pansion po osobi u istoj sobi za isti period potrebno je izdvojiti nešto više od 300 evra.

Albanija, albanija more, More, plaža
foto: EPA MALTON DIBRA

I ovo se ne odnosi na "first minute" ponudu i za one koji su najbrži. I mnogi drugi hoteli u istom rangu dostupni su za rezervaciju po sličnim cenama letovanja, a nalaze se na samo nekoliko metara od plaže.

Jedan takav, u okviru kog se nalazi i bazen i dečiji park, a uslugom all inclusive za sedam noćenja tokom juna i jula meseca iznosi 750 evra. Aranžman je za dve odrasle osobe i dvoje dece do 3 godine. Za dete do 12 godina doplata je 180 evra, pa tako ukoliko je doplatu potrebno izvršiti samo za jedno dete, cela porodica može se uklopiti u 1.000 evra.

Automobilom, autobusom, organizovan prevoz...

Ono što ostaje na turistima kada su u pitanju ove ponude jeste da sam obezbedi prevoz. Za one koji ne žele da idu sopstvenim autom, sa autobuske stanice iz Beograda postoje svakodnevni polasci do većine poznatih turističkih destinacija u Albaniji po ceni od 50 do 70 evra.

Međutim, za one koji više vole da im prevoz bude uključen u cenu, postoje i te opcije. Aranžman sa uključenim autobuskim prevozom za 7 noćenja iznosi u hotelu sa 4 zvezdice i opcijom sve uključeno iznosi 400 evra po osobi, a odnosi se na period tokom juna i jula.

Za one koji ipak ne žele da budu vezani za hotel, i ručak ali i večeru vole da provedu u nekom okolnom restoranu, postoje i jeftinije varijante aranžmana. U mestu Drač, 7 noćenja sa doručkom u junu i julu mogu se naći za 220 evra po osobi.

Slična cena je i u drugom poznatom letovalištu Ksamil, gde je standardna soba u hotelu sa tri zvezdice, po noćenju košta 25 evra, što je za osam noćenja 200 evra. U cenu je uračunat i autobuski prevoz ali i doručak.

Tunis - zemlja dugih peščanih plaža

Tunis je egzotična zemlja, prelepih kontrasta, koja predstavlja prirodni most između Afrike i Evrope, spaja miris mediteranskog zelenila i peska Sahare sa juga.

Zemlja magreba koja se graniči sa Alžirom na zapadu i Libijom na jugoistoku, ostatak države ograničen je Sredozemnim morem čija se obala proteže čak 1.300 km sa prelepim dugim i širokim peščanim plažama.

Brod, Migranti, Tunis
foto: EPA / Tunisian Coast guard

Pristupačne cene za all inclusive uslugu

U Tunisu možete pronaći razne ponude, sa pristupačnim cenama. Za pet dana u rizortu sa četiri zvezdice u Monastiru ćete za dvokrevetnu sobu platiti 544 evra po osobi, dok će vas četvorokrevetna soba po osobi izneti 526 evra. Za 12 dana možete naći smeštaj i od nešto više od 750 evra po osobi.

Nešto skuplje, u Hamametu u rizortu sa pet zvezdica možete pronaći smeštaj za nešto više od 600 evra po osobi za dvokrevetnu sobu.

U Port El Kantaui u luksuznom smeštaju od pet zvezdica možete za nešto više od 700 evra platiti po osobi dvokrevetnu sobu za četiri noćenja.

Viza za Tunis za državljane Srbije se kupuje po sletanju aviona, a cena je oko 20 evra.

U Tunisu pristupačne cene za all inclusive uslugu

Uz direktan čarter let za Tunis, u hotelu sa tri zvezdice, sedam noćenja, „all inclusive“ je od 458 evra.

Sa četiri i pet zvezdica hoteli, letovanje u Tunisu na bazi sedam noćenja „all inclusive“ su od 588 do 988 evra, a za deset noćenja od 558 do 1.298 evra.

Tunis, Egipat, Kamile
foto: Profimedia

U specijalnim ponudama za juni 11 noći se nalazi veći broj hotela, sa tri zvezdice i sa uključenim avio prevozom cena je od 585 evra, a sa četiri i pet zvezdica od 610 do 951 evro.

Italija - magično mesto fenomenalne hrane

Italija je definitivno jedna od najvećih turističkih sila na svetu, sa milionima turista iz čitavog sveta, kojoj pripadaju i velika ostrva u Mediteranu, Sicilija i Sardinija.

Celo Apeninsko poluostrvo je u znaku turizma: prirodni uslovi su povoljni, tu je mediteranska i alpska zemlja, sa brojnim jezerima, rekama, plažama, ostrvima i ostrvcima... Nije čudo što je u Italiji najviše UNESCO zaštićenih objekata. Od skoro, UNESCO je tradicionalnoj veštini pravljenja napuljske pice dodelio status nematerijalne kulturne baštine.

Venecija, Italija, Gondole, Gondola
foto: Profimedia

Sicilija je tako poznata po svojim prelepim plažama koje se prostiru duž obale i nude pregršt mogućnosti za odmor i zabavu, dok je sicilijanska kuhinja jedinstvena po svojim ukusima i mirisima.

Letovanje na Siciliji, najvećem ostrvu Mediterana, je poseban doživljaj za sve ljubitelje da dožive mediteranski duh i otkriju pravo mesto za odmor.

Italija avionom i ponude

U ponudi za putovanje avionom krajem juna i početkom juna je paket aranžman koji obuhvata noćenje sa doručkom po ceni od oko 900 evra, za dete od 2 do 2,99 godine je 349 evra, od 3 do 11,99 godina je 650 evra. Hotel ima i bazen sa delom za decu.

Putuje se direktnom avio linijom od Beograda do Palerma i organizovan je transfer do hotela. U cenu su uračunate i aerodromske takse po ceni od 50 evra za odrasle i decu. Naknada za gorivo određena je prema ceni goriva u trenutku objavljivanja programa putovanja. Ukoliko do momenta polaska dođe do promene cene goriva shodno oscilacijama na tržištu naftne industrije, visina takse biće naknadno obračunata.

Venecija, Italija, Gondole, Gondola
foto: Profimedia

Paket aranžman za Sorento u Italiji, avionom je za sedam noćenja i osam dana od 799 evra. U odnosu na izbor hotela i termina cene su i do oko 1.600 evra. Polazak se iz Beograda sa aerodroma do Napulja i organizovan je transfer do Sorenta. Predviđen je i obilaska ovog grada u pratnji vodiča na srpskom jeziku.

Kipar- fenomenalno mesto za odmor

Kipar se poslednjih godina izdvojio kao jedna od omiljenih destinacija naših turista. Duga letnja sezona, oko osam meseci sa više od 340 sunčanih dana svake godine, čini ovo ostrvo fenomenalnim mestom za odmor kako leti, tako i tokom čitave godine.

Kipar se nalazi u istočnom delu Mediterana i po veličini je treće ostrvo sa oko 1,2 miliona stanovnika. Sredozemna mediteranska klima čini ga jednom od najtoplijih ostrva.

Ulazak na Kipar

Srpskim državljanima nije potrebna viza za boravak na Kipru do 90 dana u periodu od šest meseci. Važno je da znate da u toku jednog dana samo jednom možete preći u severni "turski" deo i vratiti se iz istog.

Glavni i najveći aerodrom na Kipru je "Larnaca International Airport" (LCA), koji je udaljen oko 8 kilometara od centra Larnake.

Kipar
foto: Profimedia

Na aerodrom u Larnaki sleću avioni oko 70 avio kompanija iz celog sveta, a Er Srbija ima direktan let koji traje oko dva i po sata, a za manje od 100 evra možete kupiti povratnu avionsku kartu Beograd - Larnaka.

Drugi međunarodni aerodrom na Kipru je "Paphos International Airport" (PFO). Nalazi se 6,5 kilometara jugoistočno od grada Pafosa. Namenjen je uglavnom za sezonske letove, a najčešće ga koriste turisti koji na odmor dolaze u zapadni deo Kipra (Pafos, Limasol). Iz Srbije ne postoji direktan let do Pafosa.

Kako se kreću cene na Kipru?

Nikozija, Larnaka, Aja Napa, Limasol, Protaras neka su od mesta koja turisti rado biraju. Svaki grad je na svoj način lep i nudi nešto svoje.

Apartmanski smeštaj u Nikoziji se može naći već za 50 evra po danu, dok su hoteli nešto skuplji. Noćenje s doručkom u hotelu s tri zvezdice košta od 90 evra pa na više po danu za dve osobe.

Agencije nude bezbroj ponuda za Larnaku sa vrlo pristupačnim cenama, pa se tako 7 noći u hotelu sa dve zvezdice i uslugom doručka može naći već od 500 evra. Za nešto luksuznije hotele i cene su veće, pa sedmodnevni polupansion u hotelu sa 3 zvezdice košta oko 800 evra.

Kipar
foto: Profimedia

Smeštaj u luksuznom hotelu sa 5 zvezdica u srcu Aja Nape koštaće vas oko 1.200 evra po osobi, dok će u onom sa 3 zvezdice taj iznos biti skoro u pola manji i može se naći po ceni već od 625 evra.

U Limasolu se u hotelu s 3 zvezdice sedmodnevni smeštaj sa uračunatim polupansionom kreće oko 700 evra po osobi, dok je za decu nešto jeftinije.

U Protarasu su cene najsličnije onim u Limasolu. Sedmodnevni aranžman s polupansionom košta oko 700 evra.

Cene za letovanje u Pafosu su znatno više, pa agencije za ovu destinaciju imaju najmanje ponuda.

04:13

NOVA HIT DESTINACIJA ZA LETOVANJE! Hoteli su renovirani, a ponude izuzetno povoljne! Najbolji aranžmani DO KRAJA JUNA

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.