RUS JE ZALUTAO U SRBIJU, A ONDA SE RASPAMETIO! Ovih 20 situacija me oduševilo! (FOTO)
Foto: AP

brat rus u čudu!

RUS JE ZALUTAO U SRBIJU, A ONDA SE RASPAMETIO! Ovih 20 situacija me oduševilo! (FOTO)

Jedan od ruskih posetilaca Beograda sabrao je 20 najupečatljivijih situacija iz naše zemlje
Objavljeno: 22:16h

6. U Beogradu se voda sa česme može piti bez ikakve bojazni. Čak i u restoranu često uz kafu donose vodu sa česme. Ako začuđeno pitate: „Nije ovo valjda voda sa česme?“, konobar će vam isto tako začuđeno odgovoriti: „Da, a što pitate?“.

foto: Thinkstock

7. Ako budete hteli da kupite koju flašu piva u prodavnici, očekujte da će vas pitati: „Imate li ambalažu?“ Rus koji prvi put čuje to pitanje može pasti u depresiju. U pojedinim prodavnicama možda nećete ni dobiti pivo ili mineralnu vodu ako nemate praznu flašu, ili ćete morati da platite više nego što piše na cenovniku, jer će vam u cenu biti uračunata i prazna flaša.

foto: Dragan Kadić

8. Najpopularniji sajt u Srbiji je Fejsbuk. To nisam zaključio samo na osnovu druženja sa svojim poznanicima, nego i po reklamama u gradskom prevozu i na televiziji, pa i po kontaktima koje u svojim podacima navode čak i neke državne organizacije. Pojedine državne organizacije čak koriste svoju stranicu na „Fejsu“ kao zvanični sajt. Fejsbuk je u Srbiji SVUDA prisutan. [U Rusiji su domaće društvene mreže VKontakte i Odnoklassniki popularnije od Fejsbuka – prim. red.]

foto: Reuters

9. Ko god da ste, čime god da se bavite, kakvi god da su vam životni ciljevi, najvažnije je da uvek imate vremena za „merak“. Na to se svodi i jutarnja kafa, i radno mesto – na kome obavezno morate imati vreme za odmor, i satnica, i dnevni raspored vaših aktivnosti (za one koji to imaju). Time ja delimično objašnjavam obilje restorana i kafea u svakom gradiću u Srbiji. Čak i ako je Srbin „utanjio“ i u džepu ima samo 500 dinara, a plata neće skoro, on i taj poslednji novac ipak može potrošiti na pivo, meze ili tako nešto, ili će častiti društvance pićem, jer cilj života nije da se čovek ubije od posla, nego da uživa.

foto: Marina Lopačić, Ilustracija

10. Meni se čini da se upravo tim merakom objašnjava i prilično liberalno radno vreme u većini državnih i privatnih firmi, gde se radi od 8:00 do 16:00 (a ustvari najčešće do 15:30, naročito petkom). [U Rusiji je radno vreme obično 9 sati i uključuje pauzu za ručak – prim. red.]

foto: Giphy
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.