"KAD DAM 380 DINARA ZA PAKLICU, 10 ILI 20 PREKO MI NIŠTA NEĆE ZNAČITI!" Čačani progovorili o poskupljenju cigareta
Čačani o cigaretama, Foto: RINA

ANKETA

"KAD DAM 380 DINARA ZA PAKLICU, 10 ILI 20 PREKO MI NIŠTA NEĆE ZNAČITI!" Čačani progovorili o poskupljenju cigareta

Oštra polemika povela se i pre nekoliko meseci kad je ministarka zdravlja, dr Danica Grujučić, najavila zabranu pušenja u zatvorenom prostoru

Objavljeno:

Vrelog jula sve pušače u Srbiji dočekao je hladan tuš, kad su čuli da će usled redovnog usklađivanja akciza cena paklice cigareta porasti za nekih deset dinara.

Tako da će sada najjeftinije pakovanje cigareta koštati oko 320, a najskuplje oko 600 dinara. Ipak, strstavene pušače skok cena uprkos svemu, ne odvaja od omiljenog poroka.

- Kad već dam 380 dinara za paklicu, tih 10 ili 20 dinara dodatno neće mi ništa značiti. Neću ostaviti pušenje iako su cigarete sve skuplje i skuplje. Ne bih rekla da je tako u drugim zemljama, na primer u Turskoj paket cigareta košta 13, a mi kod nas za taj novac možemo kupiti samo tri, četiri kutije, kažu za RINU građani Čačka.

1 / 4 Foto: Tamara Trajković

Ipak, ima i onih koji su oštri protivnici pušenja i smatraju da je to em porok opasan po zdravlje, em ogroman udarac na kućni budžet.

- Meni je otac dugo godina bio strastveni pušač i preminuo je upravo od raka pluća. Pušenje zaista ubija i toga moraju svi da budu svesni. Da ne govorim koliko novca treba za to, plaćate zapravo da vas truju. Nek pušite najjeftinije cigarete i to minimalno po jednu paklu na dan, pa vama je potrebno oko 10.000 dinara samo za to. Ali, mnogima je potrebno i mnogo više, dodaju građani.

Oštra polemika povela se i pre nekoliko meseci kad je ministarka zdravlja, dr Danica Grujučić, najavila zabranu pušenja u zatvorenom prostoru. Tako da, po svemu sudeći, pušaču u sve dirajte ali u cigarete ne. Za njih uvek se mora naći i novac i mesto.

Bonus video:

02:20

NE NASEDAJTE DA POSTOJE ZDRAVE CIGARE Dr Ana Petrović: Vejpovi i elektronske cigarete sadrže TOKSIČNE TEČNOSTI, koje idu u krv

(Espreso / RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.