SRPSKI GRB NA PRODAVNICI NAJSKUPLJEG NAKITA NA SVETU: Unutra sve PRŠTI OD LUKSUZA, a ovo KRASI FASADU! (FOTO)
Kartije, Foto: Printscreen/Youtube/Sofia Lyyk

neverovatna priča

SRPSKI GRB NA PRODAVNICI NAJSKUPLJEG NAKITA NA SVETU: Unutra sve PRŠTI OD LUKSUZA, a ovo KRASI FASADU! (FOTO)

Grb Karađorđevića na čuvenim Cartier zlatarama krije priču staru 100 godina

Objavljeno:

Svi Cartier lokali, uključujući i glavni u Parizu, imaju na fasadi grbove kraljevskih domova čiji su ovlašćeni (licencirani) liferanti bili u nekom periodu. Ova tradicija je stara verovatno oko sto godina.

Pa tako na primer, na rivijeri u Kanu, čuveni Cartier je ukrašen grbom kraljevskog doma korišćenog za vreme kralja Petra I Karađorđevića.

„Razlog je zato što su oni bili ovlašćeni za nabavku nakita za nekoliko kraljevskih porodica u Evropi i iz tog razloga im je dozvoljeno da koriste grbove tih porodica na njihovim radnjama“, „Isti grb je i u Denpasaru, na Baliju“, „Srbija do Cartiera“, neki su od komentara na društvenim mrežama.

Nakon Rusije, srpska kraljevska porodica Karađorđević je druga koja je podržala Cartier. A u znak zahvalnosti porodica Cartier je odlučila da postavi grbove ove dve države ispred ulaznih vrata svojih lokala, piše City Magazine.

Pomenuti grb jeste grb Kraljevskog doma Srbije i bio je u zvaničnoj upotrebi između 1903. i 1919. godine.

Cartier danas poseduje aktivnu licencu Britanskog kraljevskog doma i Princa od Velsa, gde heraldičke dragulje izlažu kao svedočanstvo ugleda i profesionalne reputacije.

Bonus video:

08:23

NE BISTE VEROVALI OD ČEGA SVE MOŽE DA SE NAPRAVI NAKIT Milica i Slobodan napravili pravo malo čudo OVI MATERIJALI SU OPASNI

(Espreso / City magazin)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.