ANASTASIJA JE ROĐENA SA SAMO 520 GRAMA: Sramotno je ono što joj PIŠU NA MREŽAMA, ali ona ima da kaže SAMO JEDNO!
Anastasija Petković, Foto: Printscreen/TikTok/anastasija.petkoviccc

heroina

ANASTASIJA JE ROĐENA SA SAMO 520 GRAMA: Sramotno je ono što joj PIŠU NA MREŽAMA, ali ona ima da kaže SAMO JEDNO!

Anastasiju (20) iz Čačka zbog fizičkog izgleda mnogi ismevaju ali nju takvi komentari ne dotiču: "Hejtujte koliko hoćete!"

Objavljeno:

Biti drugačiji danas zna biti jako teško, a ako se osmelite i svoju različitost bez ustručavanja javno stavite pred druge - tada ste stvorili siguran recept za omalovažavanje, ruganje i kritike od strane drugih. Ipak, oni jaki poput 20-godišnje Anastasije znaju kako da se iz dana u dan bore sa tim.

Anastasija Petković (20) iz Čačka je devojka koja se odmah nakon rođenja susrela sa borbom za život ali i gubitkom brata blizanca. Rođena u 26 nedelji trudnoće sa svega 520 grama, prvih šest meseci provela je u inkubatoru iz kog je izašla kao heroina.

Borbu za život bez predrasuda danas širi na internetu - pre svega Jutjubu i TikToku - gde je jako aktivna i gde se trudi da odgovori na pitanja onih znatiželjnih, ali i da pomogne onima koji prolaze kroz slične situacije kroz koje ona od rođenja prolazi.

Kako je objasnila upravo na TikToku, zbog šestomesečnog boravka u inkubatoru, oslabio joj je vid, a zbog sondi koje je tada kao beba nesvesno iščupala danas ima nepravilan oblik nosa.

"U inkubatoru sam disala pomoću sondi, koje sam izgleda u jednom momentu iščupala i prosto, medicinske sestre su mi zalepile flaster na nos i zbog cele te situacije nos mi je sada ovakav kakav jeste", rekla je Anastasija u svom TikTok videu.

Zbog svoje želje ali i zdravstvenih problema, imala je jednu operaciju nosa, a u planu je i druga.

"Imala sam već jednu operaciju nosa, međutim, imaću još jednu za par godina ponovo gde ću zvanično skroz u fulu da sredim svoj nos i iskreno jedva čekam", objasnila je Anastasija.

Hejt komentari je ne dotiču

Onda je nastavila svoju rečenicu u borbenom stilu kakav u sebi, izgleda neguje od rođenja.

"Što se tiče mog nosa, ja nemam nikakav kompleks, možete da hejtujete koliko hoćete, mene hejt komentari ne zanimaju i na njih se ne obazirem, tako da, džabe ih pišete" poručila je Anastasija.

U svojim videima, ova mlada Čačanka objasnila je da je od malena, najpre u osnovnoj, ali i u srednjoj školi naišla na odbacivanje vršnjaka. Istakla je da je danas otpornija i čvršća na sve uvrede i zadirkivanja baš kao i ni same hejt komentare.

"Da, deca su me odbacivala, pogotovo u osnovnoj, mada i u srednjoj. Ismevali su me, jer verovatno nisu imali pametnija posla. Tada je to uticalo na mene. Imala sam i manjak samopouzdanja, ali danas je potpuno drugačije" rekla je Anastasija u svom TikTok videu.

Kako kaže, ono što želi da poruči svima onima koji su imali ili imaju sličan problem i prolaze kroz ono kroz šta je i sama prošla jeste da dignu glavu i da se bore za sebe.

"Hoću da vam kažem, da ukoliko se nalazite u situaciji gde zbog nekog vašeg, nazovimo ga kompleksa, prolazite kroz teške trenutke, da niste sami. I da je najbitnije da naučite da ne brinete oko gluposti. Dođe trenutak kada ojačate, verujte mi taj trenutak će se desiti. Ali vas ja savetujem da što pre zavolite sebe i da što pre naučite da se borite za sebe - jer je to prvi korak ka boljem životu", poručila je Anastasija.

Bonus video:

01:01

Mlada Magdalena jedina dama za volanom teretnjaka, svi su gledali samo u nju: Spekatakularna praznična kolona prodefilovala kroz Čačak

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.