VERUJE SE DA SE NA DANAŠNJI DAN DEŠAVAJU ČUDA: Običaj za VELIKI PRAZNIK svi TREBA da ISPOŠTUJU
Sveti Pankratije, Foto: SPC

SPC

VERUJE SE DA SE NA DANAŠNJI DAN DEŠAVAJU ČUDA: Običaj za VELIKI PRAZNIK svi TREBA da ISPOŠTUJU

Pankratije je molitvom i verom spasio grad

Objavljeno:

Sveti Pankratije rođen je u Antiohiji u vreme Isusa. Nakon što su čuli za Hristova čuda Pankratijevi roditelji poželeli su da vide Gospoda Čudotvorca. Zajedno sa Pankratijem došli su u Jerusalim, gde su videli Isusa, čuli Njegove reči i videli Njegova čudesa.

Pankratije se tu upoznao sa apostolom Petrom. Pankratije se povukao u neku pešteru u Pontu, gde ga je apostol Petar našao, pa u dogovoru s apostolom Pavlom postavio za episkopa tavromenijskog na Siciliji.

U tom gradu sveti Pankratije počeo je da čini velika čuda i upravljao crkvom.

Međutim, neznabožni vojvoda Akvilin, nakon što je čuo da je celi grad Tavromen postao hrišćanski, pošao je s vojskom da ga sruši i pobije sve hrišćane.

Ipak, Pankratije je molitvom i verom spasio grad. Ohrabrio je verne da se ne boje, a noseći u ruci krst kada se vojska približila gradu, na nju je pala tama i obuzeo ih je strah.

Tako je Božji ugodnik Pankratije spasio grad. Kasnije je ubijen kamenjem, a njegove svete mošti nalaze se u Rimu.

Bonus video: SRBI OSTAJU U SVOJOJ DEDOVINI! Meštani sela Kamenica na KiM poručili da im nadu uliva CRKVA KOJU JE GRADILA CELA SRBIJA! (VIDEO)​​​​​​​

02:23

SRBI OSTAJU U SVOJOJ DEDOVINI! Meštani sela Kamenica na KiM poručili da im nadu uliva CRKVA KOJU JE GRADILA CELA SRBIJA! (VIDEO)

(Espreso/Stil.kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.