AKCIJA SUZBIJANJA KOMARACA U BEOGRADU SE NASTAVLJA SUTRA: Evo na kojim lokacijama će biti obavljeno ZAPRAŠIVANJE
Zaprašivanje komaraca, Foto: Nebojša Mandić

insekti

AKCIJA SUZBIJANJA KOMARACA U BEOGRADU SE NASTAVLJA SUTRA: Evo na kojim lokacijama će biti obavljeno ZAPRAŠIVANJE

U nedelju, 23. jula u periodu od 18 časova do ponoći ekipe „Čistoće” obaviće tretman suzbijanja odraslih jedinki komaraca

Objavljeno:

Ekipe Sektora ekologije i unapređenja životne sredine JKP „Gradska čistoća” nastavljaju akciju suzbijanja odraslih jedinki komaraca na teritoriji grada Beograda uređajima sa zemlje, saopštavaju iz ovog gradskog preduzeća.

U nedelju, 23. jula u periodu od 18 časova do ponoći ekipe „Čistoće” obaviće tretman suzbijanja odraslih jedinki komaraca na sledećim lokacijama: Pinosava, Avala, Beli potok, Zuce, Rušanj, Ripanj, Vrčin, Šuplja stena, Prnjavor, Trešnja, Ralja, Meljak, Resnik 1, 2 i 3, Kneževac, Vidikovac, Petlovo brdo, Sremčica 2, Mali Raj, Braće Marić, Grocka 1, Surčin 3, Ledine 1 i 3, Batajnica 3, Popova bara 1 i 2.

U ponedeljak, 24. jula u periodu od 18 časova do ponoći akcije će se obaviti na sledećim lokacijama: Ada Ciganlija, Makiš, nasip od Dunavca ka Jabučkom Ritu, nasip od Malog Raja ka Jabučkom Ritu, nasip od Dunavca ka Prelivu, nasip od Crvenke ka Prelivu, nasip od Pančevačkog mosta ka Crvenki, Jojkića dunavac, Crvenka i put ka Staroj Borči, nasip od Pančevačkog mosta ka Malom Raju, Mali Raj, Azilantski centar.

Zaprašivanje komaraca
foto: EPA/RUNGROJ YONGRIT

Tretman će se sprovesti ukoliko vremenski uslovi budu dozvolili, a preparati koje ekipe JKP „Gradska čistoća” koriste za tretman suzbijanja komaraca registrovani su od strane Ministarstva za zaštitu životne sredine i upisani u Privremenu listu biocidnih proizvoda, te građani nemaju razloga za strah.

Ukoliko građani primete povećanu brojnost komaraca na određenom lokalitetu, o tome mogu da obaveste servisni centar Grada Beograda na broj telefona 11- 0 -11 radnim danima od 7 do 22 časa, i subotom od 8 do 14 časova.

Iz „Čistoće” apeluju na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca.

Bonus video:

07:09

ZAŠTO SMRDIBUBE SMRDE? Biolog objasnio šta insekt ispušta kada se oseti ugroženo I DA LI JE OPASNO ZA LJUDE

(Espreso/Kurir/Beograd.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.