OVO JE NAJTUŽNIJE ŽENSKO SRPSKO IME, A RETKO KO ZNA PRAVO ZNAČENJE: Daje se devojčicama kad majka umre na porođaju!
Beba, Foto: Printscreen/Tiktok/hhgm98

PRETUŽNO

OVO JE NAJTUŽNIJE ŽENSKO SRPSKO IME, A RETKO KO ZNA PRAVO ZNAČENJE: Daje se devojčicama kad majka umre na porođaju!

Kakvo god ime da izaberete, deca umeju da budu surova i daju uvredljive nadimke

Objavljeno:

Verovatno ste još od detinjstva maštali o tome kako biste nazvali svoju bebu. Tokom trudnoće, budući roditelji provode mnogo vremena u pregovorima oko imena deteta, a neki se teško slože oko konačnog izbora. Da bi zadatak bio još teži, tu su i zamke. Ime koje je jako popularno može da zvuči lepo, ali će definitivno dovesti do zabune, a imena koja imaju čudne inicijale ili skraćenice mogu i da postide dete. Imajte u vidu da, kakvo god ime da izaberete, deca umeju da budu surova i daju uvredljive nadimke. Ne postoji način da se osigurate od toga, ali obratite pažnju na ono što možete da sprečite.

1 / 7 Foto: Profimedia

Zamka značenja

Nemaju sva imena lepa značenja, a posebno ne na svim jezicima. Lepo žensko ime Galina na italijanskom znači kokoška. Kasndra je ime grčkog porekla i znači zavodnica, a Julija se sa latinskog prevodi kao muškarac sa bradom.

Emilija je suparnica, a Tomislav znači blizanac.

Sudbina

Međutim, nekada se ime samo nametne. Tako se, recimo, ime Jaglika davalo devojčicama ukoliko je kuća u žalosti, na primer, ako je otac poginuo pre rođenja deteta ili majka ne preživi porođaj.

Danas se retko može čuti u našoj zemlji.

Bonus video:

00:51

REKA MORAVA JE DOBILA IME PO SLOVENSKOJ BOGINJI! Značenje njenog imena će vas ŠOKIRATI, i dan danas uteruje strah u kosti

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.