PLJUSAK ZADAO GLAVOBOLJE SUBOTIČANIMA, GRAD "PLIVAO" U VODI: Auta se PROBIJALA kroz BUJICE na ULICAMA (FOTO)
Subotica, Foto: Printscreen/Facebook/Subotica.com

nevreme u subotici

PLJUSAK ZADAO GLAVOBOLJE SUBOTIČANIMA, GRAD "PLIVAO" U VODI: Auta se PROBIJALA kroz BUJICE na ULICAMA (FOTO)

Pljusak u Subotici trajao je oko 45 minuta, a iza sebe je ostavio poplavljene ulice

Objavljeno:

Pljuskovi sa grmljavinom i jakim vetrom juče su zahvatili sever Srbije, a prvi grad na udaru nevremena bila je Subotica.

Kako se vidi na snimku objavljenom na Fejsbuk stranici SUBOTICA.com, pljusak, koji je bio praćen jakim vetrom, zadržao se u Subotici 45 minuta i prouzrokavao je poplave na nekoliko lokacija u gradu.

Čitave ulice su pod vodom, a automobili su se teško kretali. Voda koja se nakupila na trotoaru delovala je kao rečna bujica.

1 / 6 Foto: Printscreen/Facebook/Subotica.com

Podsetimo, posle Subotice nevreme se spustilo do Novog Sada gde su udari vetra bili neverovatno jaki, praćeni zavesom kiše koja je otežavala saobraćaj.

Nakon severa zemlje, oluja praćena obilnim padavinama obrušila se na Čačak i Kraljevo. Kako su javljali čitaoci, odjednom se namračilo, a onda je izgledalo kao da se sastavilo nebo sa zemljom.

Do nevremena je kratko došlo i u glavnom gradu, a obilne padavine i olujni vetar otežavali su funkcionisanje saobraćaja.

U Kruševcu je usled obilnih padavina došlo do poplava. Građani su objavljivali potopljene ulice, a zbog nepogoda bila je pomerena utakmica između Napretka i Železničara iz Pančeva.

Nova superćelijska oluja?

Na svom Fejsbuk profilu ranije se oglasio i meteorolog Marko Čubrilo koji je napisao detaljnu vremensku prognozu za naredne dane.

Kako je naveo Čubrilo, od ponedeljka do četvrtka biće umereno toplo i uglavnom pretežno suvo. Jutarnji minimumi od +15 do +21 stepen Celzijusa, a dnevni maksimumi od +25 do +32 stepena Celzijusa, što je u granicama proseka. Samo se u noći ka sredi i ponegde u sredu sa premeštanjem vrlo slabog, hladnog, fronta ponegde očekuju grmljavinski pljuskovi i to uglavnom na severozapadu regiona.

Superćelijska oluja / ilustracija
Superćelijska oluja / ilustracijafoto: Zorana Jevtić

- U četvrtak će se jak hladan front približavati Alpima i ispred njega će se preko nas pokrenuti veoma toplo strujanje iz severne Afrike. Kao posledica toga u četvrtak i petak će maksimumi biti u porastu i trebali bi se kretati od +30 do +38 stepeni Celzijusa. Kako se očekuje da taj hladni front uslovi u sekundarnu ciklogenezu oko 05.08. se računa na jače pogoršanje vremena. U poslednjih 24-časovni modeli više favorizuju sekundarnu ciklogenezu nad severom Italije ili čak severnim Jadranom umesto nad Jonskim morem kao proteklih nekoliko dana - navodi Čubrilo, piše Blic.

- Sumirano, danas prolazne nestabilnosti, ponegde i vrlo jake, ali se superćelijske nepogode ne očekuju. Novo, jako, pogoršanje kada će i one biti moguće se očekuje oko 05.08 - zaključio je meteorolog Marko Čubrilo u objavi na svom Fejsbuk profilu.

- Svi izneti podaci i procene su rezultat moje obrade i tumačenja numeričkih modela, za zvanične informacije pratite državne prognostičke zavode.

Bonus video:

00:48

Silovito nevreme pogodilo Čačak

(Espreso / Blic /Facebook Subotica.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.