ŽIVOT JE NIJE MAZIO: Tužna sudbina Vesne koja je ostala sama u 4 zida bez nogu i sa RAKOM! Nema ko vodu da joj da!
Vesna Stojković, Foto: Privatna arhiva

srce da prepukne od žalosti

ŽIVOT JE NIJE MAZIO: Tužna sudbina Vesne koja je ostala sama u 4 zida bez nogu i sa RAKOM! Nema ko vodu da joj da!

Njen dugogodišnji saputnik digao je ruke od nje

Objavljeno: 18:38h

Život nekad pažljivo bira heroje i daje nam izazove koje možemo da podnesemo. Na ovu ženu sručila se sva muka ovog sveta pre 24 godine i ne prestaje. Za Vesnu Stojković smo svi čuli, njega tužna životna priča svima natera suze na oči. Sećamo je se svakog marta jer je baš kad je počelo bombardovanje, tada kao mlada devojka ostala bez obe noge jer je pokušala da zaštiti svoju ćerku. Nju je zaštitila od svega, ali svoje telo nije.

Danas, Vesnu nema ko da zaštiti. Ostala je potpuno sama, u četiri zida, prepuštena sebi i nekim komšijama na milost i nemilost.

Razbolela se i od raka debelog creva, smršala je skoro 15 kilograma, niti može, niti sme da jede bilo šta, a sredstava za vođenje zdravog života nema.

Njen dugogodišnji saputnik digao je ruke od nje i ostavio je posle zajedničke muče kroz koju su prošli, posle žrtve koju je podnela da bi zaštitila i njegovo dete. I to dete je odraslo i otišlo svojim putem. Ostala je da teši samu sebe i bori se dok joj i u snu nailaze suicidne misli.

- 24 godine se borim da opstanem i dam sebi vetar u leđa, ali više ne znam odakle da crpim snagu. Taman kad sam pomislila da je konačno sve krenulo na bolje i da ima nade da ću bar nekoliko godina imati malo lakši život, stvari su se promenile. Ja više nemam za šta da živim, više ovako ne mogu da živim. Sutra treba da idem na biološku terapiju, nemam snage da bilo koga molim. I ne mogu više da prosim, kako da nateram nekog da bude uz mene sad kad mi je najteže, ako on sam nema potrebu za tim.

Njenim mukama nema kraja, sve vreme govori kroz plač. Ostala je sama u četiri zida, jedva se okupa, ne može da kupi sebi namirnice, jedva se snalazi i sebi da spremi hranu. Sve vreme mora da se oslanja na druge. 90.000 dinara je prikupljeno za proteze, ali i dalje postoji problem sa smeštajem.

Vesni će uraditi proteze, ali je problem smeštaj koji takođe mora sama da plati, a koji u Beogradu uopšte nije jeftin jer ulaz i sve u stanu moraju biti u potpunosti njoj prilagođeni.

- Ne znam da li vredi više da se mučim, neće da mi naprave protezu za 10 dana. Moram da budem u Beogradu mesec i po dana, a jedan dan košta 50 evra, ne računajući hranu, kaže Vesna za Espreso.

1 / 7 Foto: Privatna arhiva

Podsetimo, Vesni Stojković koja je prilikom bombardovanja kasarne, od strane NATO-a, teško ranjena u obe noge kada je pokušala da zaštiti svoju jednogodišnju ćerku. Hitno je potrebna pomoć dobrih ljudi. Ona je tada uspela telom da zaštiti ćerku, ali ne i svoje telo.

Vesna je ostala sama u četiri zida, nema ko da je odveze do bolnice da primi biološku terapiju, ne može da se druži sa ljudima, a u par navrata u razgovoru sa nama istakla je da joj više nije stalo do života jer su bolovi postali nepodnošljivi.

Terapija protiv bolova više skoro i da ne deluje, a da joj se stanje pogoršava pokazuju vaga i krv u stolici koja je najverovatnije posledica raka debelog creva.

Svi koji žele da pomognu Vesni da prikupi novac za smeštaj koji joj je potreban za rehabilitaciju i nove proteze možete uplatiti novac na ovaj broj računa, obzirom da drugi način pokrivanja tih troškova ne postoji.

Račun za donacije: 160-6000000805434-17

Primalac: Vesna Stojković, Vranje

Devizni: RS35160600000083522578

02:22

Protetičar o najsavremenijim protezama na kojima voze bicikl, igraju stoni-tenis, hodaju neograničeno

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.