IRINA JE U MANASTIRU ŽIVELA 15 GODINA, A ONDA JE POSTALA INFLUENSER: Napustila MONAŠKI ŽIVOT, a sad je mnogi PLJUJU
Irina je napustila monaški život, Foto: Printscreen/Instagram/irina.brkovic

ŽIVOTNA PRIČA

IRINA JE U MANASTIRU ŽIVELA 15 GODINA, A ONDA JE POSTALA INFLUENSER: Napustila MONAŠKI ŽIVOT, a sad je mnogi PLJUJU

Irina je objasnila i zašto je napustila monaški život.

Objavljeno:

Irina Brković, mlada Srpkinja, nedavno je na Instagramu podelila svoju nesvakidašnju životnu priču koja svedoči o tome da su putevi sudine često neobični i promenljivi i da čovekov život lako može da se promeni iz korena, čak i onda kada misli da je sve već zacrtano. Naime, ona je veliki deo svog života provela u manastiru - čak 15, 5 godina, ali se pre dve godine vratila svetovnom životu.

O svom iskustvu je u nekoliko navrata govorila na svojim snimcima. Danas se bavi mrežnim marketingom, iako o tome nije ništa znala kada je počinjala taj posao, a takođe je uspela da vanredno završi srednju školu. Irina u oktobru planira i da započne fakultetsko obrazovanje.

"Posle 12 godina provedenih u manastiru Kamenac u Gruži, otišla sam u manastir Bajčetinu, sa ciljem da tamo osnujem monašku zajednicu. Međutim, to se nije desilo. Ostajem tu sama samcijata tri i po godine, okružena samo brdima na toj Gledičkoj visoravni. Za divno čudo nisam uopšte bila uplašena. Mislila sam da ako me ne sačuvaju Gospod, Majka Božja, anđeo čuvar i sveti Dimitrije kome je manastir posvećen, kako ću se ja sama sačuvati? I stvarno je Gospod dao hrabrosti i oduzeo strah i tako sam opstala tih par godina", ispričala je ona u jednom od snimaka.

Tri dana sam govorila "Da bude volja tvoja" i rešenje je samo došlo

Irina je naknadno objasnila i zašto je napustila monaški život.

"Posle 11 godina života u manastiru počela sam da se preispitujem o mom odnosu prema manastirskom načinu života. Pet godina sam bila na toj klackalici. U jednom razgovoru sestra me je pitala: "Jesi li se ti nekada molila da bude volja Božja?". Tada sam shvatila da sam molitvu Oče naš svih 15 i kusur godina čitala mahinalno, uopšte ne obraćajući pažnju na te reči! I krenem da se molim samo "Da bude volja tvoja" tri dana, samo to, i dođem do rešenja da je bolje reći: "Hvala ti, Gospode, za sve, ali ja više ne mogu" i otići, nego ostati u manastiru i od nemoći krenuti da sramotim crkvu, manastir, mantiju, monaštvu, oca, majku i na kraju i sebe. To se desilo u februaru 2021. godine i zahvalna sam Bogu na svemu", objasnila je ova mlada dama.

Iako se ovakve stvari dešavaju i nije zabranjeno napustiti monaški život, te je Irina iskreno i bez zadrške progovorila o svemu, suočila se sa burnim reakcijama javnosti i osudama. Ljudi su u komentarima bili vrlo oštri i nisu se ustručavali da je vređaju jer se odrakla monaškog načina života.

Bonus video: Sanja Stanković posle afere prostitucija posetila manastir​​​​​​​

00:06

Sanja Stanković posle afere prostitucija posetila manastir

(Espreso/Zena.blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.