"KUPE PAPRIKU U MAKEDONIJI, POVEDU I BABU": Grčki ugostitelji imaju VELIKI PROBLEM sa srpskim turistima u septembru
Paprika, Foto: Espreso.co.rs

mnogi tvrde da su svojim očima videli

"KUPE PAPRIKU U MAKEDONIJI, POVEDU I BABU": Grčki ugostitelji imaju VELIKI PROBLEM sa srpskim turistima u septembru

Najveći problem koji Grci imaju sa srpskim turistima u septembru, a ne mogu im ništa

Objavljeno:

Bura oko ponašanja srpskih turista na moru ne stišava se na zalasku sezone - zapravo, sad kreće glavni deo.

„Jeste li čuli vi za ljude koji su u nosili paprike da spreme ajvar u Grčkoj da se iskoristi plaćena struja u apartmanu? Ako niste, eto vam biznis ideje! „, napisala je svojevremeno jedna tviterašica i pokrenula raspravu koja se do danas ne smiruje.

S jedne strane su oni koji tu situaciju odlučno stavljaju u kategoriju „nije se desilo“ ljuti što se takve priče „izmišljaju samo da bi se ocrnili srpski turisti“, s druge – oni koji su to „videli svojim očima“, možda i više puta.

Pečena paprika
Pečena paprikafoto: Profimedia

Naime, po nekim komentarima, to se dešava već decenijama.

„Odavno. Kupe paprike kroz Severnu Makedoniju. Još povedu i babu da sve to sprema dok se oni baškare po plažama“, komentarišu, a ispostavlja se i da ova navodna praksa nije samo vezana za Grčku, već i za Crnu Goru, ali i bilo koje drugo mesto gde se u ovom periodu ide na odmor. Takođe, ne štedi se samo na pečenju paprika.

„Ja sam imao koleginicu, čija je tetka pola zimnice spremala na moru“; „Komšinica Level Pro – brala smokve pored puta i kuvala slatko u smeštaju u Crnoj Gori“. „Mi smo kajsije kuvali/džem, nije loš predlog za ajvar, ali prljav posao previše“; „Ja sam upoznao porodicu koja je to radila u apartmanu na Zlatiboru pre 3 godine. Plus pekli mantije za prodaju. 7 dana boravka, šteta 5000 evra. Spaljena rerna, radna ploča, iskasapljen astal plus struja… Živa istina. Bila i policija zbog opasnostii od požara. Vlasnik apartmana dojurio na Zlatibor u panici. Otac porodice nije trepnuo kad je iz džepa izvadio 5k evra i pokrio štetu. Bio sam lično prisutan“…

Pečenje paprike
Pečenje paprikefoto: Printscreen/Youtube/Kuvaj uzivo

Priču o „paprika turizmu“ su potvrdili za Novu i iz jedne naše turističke agencije, kažu da je to najveći problem grčkih ugostitelja koji se žale na srpske turiste.

„Autobus usput stane u Leskovcu, tu kupe papriku u džakovima. I onda odmor iskoriste i za pečenje paprike – ne na plaži, već u apartmanima u Grčkoj“, smeje se naš sagovornik i pojašnjava da je višestruka korist u pitanju.

Prvo, letuju po gotovo nerealnim cenama – poznato je da su krajem septembra aranžmani nekoliko puta niži nego u sezoni. Drugo, ne gube vreme za tradicionalno pripremanje zimnice. Treće, možda i ključno, ne troše svoju, već grčku struju za pečenje paprika, što im značajno olakšava račun za taj mesec – a to bi u narednim mesecima moglo da bude još izraženije.

Grčki ugostitelji su, navodno, svesni šta se dešava, ali nemaju rešenje. Od žalbi koje stižu na račun ponašanja srpskih turista, daleko ispod te je ona na račun tinejdžera koji pod stolom hotelskog restorana dolivaju u čaše sok i pivo kupljene u obližnjem supermarketu.

Bonus video:

03:15

JEDNA STVAR RAZLIKUJE PRAVI DOMAĆI AJVAR OD OSTALIH: Evo kako da prepoznate koji je u pitanju (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso / Nova)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.