MLADUNČE LAVA KOJE JE PRONAĐENO KOD SUBOTICE JE VEOMA LOŠE: Oglasila se direktorka Zoo vrta (VIDEO)
Mladunče lava, Foto: Printscreen/Instagram/192.rs

POTRESNO

MLADUNČE LAVA KOJE JE PRONAĐENO KOD SUBOTICE JE VEOMA LOŠE: Oglasila se direktorka Zoo vrta (VIDEO)

Lavića je zapazio vozač koji se Čantavirskim putem jutros uputio na posao

Objavljeno:

Mladunče lava staro svega nekoliko meseci, pronađeno je jutros na Čantavirskom putu kod Subotice kako samo i izgubljeno prelazi put.

Naime, lavića je zapazio vozač koji se Čantavirskim putem jutros uputio na posao.

Kako za Danas objašnjava direktorka Zoološkog vrta na Paliću Sonja Mandić, Specijalna jedinica MUP-a za suzbijanje ekološkog kriminala i zaštite životne sredine obavestila ih je oko 10.30 časova da je potrebno da se zbrine jedan lavić.

Odmah po primanju poziva, timaritelji i veterinar uputili su se na datu lokaciju i preuzeli lavića u vozilo Zoo vrta.

- Kada je reč o trenutnom stanju lavića, možemo samo da kažemo da je u dosta lošem stanju. Molimo za malo stpljenja, jer nemamo još ni biohemiju, uzeta mu je krv, dakle laboratorijske rezultate čekamo, a u međuvremenu veterinar mu daje infuziju i nadamo se da će preživeti - kaže Mandić.

Kada je u pitanju starost lavića, sagovornica kaže da je teško proceniti, budući da je lavić vrlo slab, pa je moguće da ima oko pet do šest meseci.

- Mogao bi imati bilo koliko od tri do šest meseci ili ima možda pet-šest meseci, a da je jako pothranjen ili da nije dovoljno razvijen - objašnjava Mandić:

- Lavić je u Prihvatu kod nas, tu mu se pruža prva pomoć i rade prve pretrage, još su i sve inspekcijske službe angažovane, pa ćemo videti tačno da li će biti zadržan kod nas u Prihvatu ili će ga Ministarstvo proslediti dalje.

Za sada još nije poznato kako je mladunče lava završilo na putu, a ono što je sigurno, jeste da ovaj lavić nije jedan od lavova iz Zoološkog vrta na Paliću.

Bonus video:

01:25

Lav je napao trenera u cirkusu u Rusiji.

(Espreso/Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.