PACIJENTI U PROBLEMU, U DIJAGNOSTIČKOM CENTRU U KRUŠEVCU MESEC DANA NE RADI LIFT: Iz Uprave se oglasili za Espreso
Pokvaren lift, Foto: Privatna arhiva

muke pacijenata

PACIJENTI U PROBLEMU, U DIJAGNOSTIČKOM CENTRU U KRUŠEVCU MESEC DANA NE RADI LIFT: Iz Uprave se oglasili za Espreso

Pokvareni lift u dijagnostičkom centru u Kruševcu stvara glavobolje za osobe sa invaliditetom

Objavljeno:

Teško pokretni pacijenti i invalidi muku muče prilikom pregleda u dijagnostičkom centru Opšte bolnice u Kruševcu, jer je jedan od dva lifta već duže od mesec dana u kvaru.

Dodatnu prepreku stvara i to, što radnim danima dolazi do velikih gužvi, kada se dovode na pregled novi hospitalizovani pacijenti i liftovi su veoma često zauzeti.

Zbog ovog problema, ovi pacijenti su primorani da čekaju da se lift "oslobodi" budući da nisu u mogućnosti da se sami popnu stepenicama.

Jedan pacijent koji i sam ima probleme sa kičmom objasnio je za portal Espreso kako ovaj problem utiče na njega onda kada ima zakazan pregled kod specijaliste i kada nekada nije u mogućnosti da se popne i stigne na vreme.

"Kada bi radila dva lifta, za nas bi bilo to manje opterećenje. Veoma često dolazi do toga da je lift zauzet zbog dovođenja hospitalizovanih pacijenata na pregled. Stvaraju se velike gužve i mi koji imamo problema sa kičmom, prinuđeni smo da čekamo. Ja nisam u mogućnosti da se penjem uz stepenice sa štapom", tvrdi on.

Krusevac
foto: Privatna arhiva

Takođe, dešava se i da neko usled gužve izlazeći iz jedinog upotrebljivog lifta, nepravilno zatvori vrata, pa onda to dodatno otežava situaciju jer lift ne može da se spusti.

"Dešava se da nekada neko na spratu ne zatvori vrata od lifta pravilno, pa onda čekamo da lift uredno siđe... Dok ovaj prvi lift nije u funkciji već duže od mesec dana. U kvaru je trenutno i koliko vidim ne popravljaju ga. Zgrada bolnice ima tri sprata i nemoguće je da se popne neko ko se teško kreće", naglašava on.

Krusevac
foto: Privatna arhiva

Kako dodaje, pregled slabo pokretnih pacijenata i invalida kod kardiologa, dermatologa, psihijatara, kardiologa, neurologa i ostalih stručnjaka bio bi znatno olakšan kada bi se što pre sanirao ovaj problem.

Krusevac
foto: Privatna arhiva

Povodom ovog problema kontaktirali smo Dom zdravlja u Kruševcu i oni su nam odgovorili da će sutra doći ovlašćeni serviseri koji će sanirati lift, dok njihov odgovor prenosimo u celosti:

"U zgradi Dijagnostičkog centra, lift sa leve strane od glavnog ulaza je u kvaru, kako je i obeleženo. Sutra, 06.oktobra 2023.godine dolaze ovlašćeni serviseri i popravka će trajati 7 dana. Desni lift radi. Zbog velike frekvencije korisnika/ pacijenata, posle višečasovne upotrebe, isključuje se na 15 minuta, radi servisne kontrole. Dok se levi lift ne popravi, desni će biti pod stalnom servisnom kontrolom.Uprava Doma zdravlja Kruševac", napislai su oni.

Bonus video:

00:46

BOLNICA DEDINJE 2 POSTALA PONOS SRPSKOG ZDRAVSTVA

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.