"NIJE SVE U NOVCU": Mladi HIRURG iz Beograda otišao da živi na JUGU Srbije, OVO ga je NAJVIŠE NERVIRALO!
Hirurg / ilustraciija, Foto: Beta

živi svoj san

"NIJE SVE U NOVCU": Mladi HIRURG iz Beograda otišao da živi na JUGU Srbije, OVO ga je NAJVIŠE NERVIRALO!

Kaže da nikada nije pomišljao na odlazak iz Srbije

Objavljeno:

Tridesetsedmogodišnji Dejan Antić živi život o kome je sanjao. Posle završene specijalizacije i volontiranja u Beogradu vratio se u mirnu rodnu varoš na jugu Srbije, oženio se i dobio sinčića kojeg, pored roditelja, čuvaju baka i deka, pa on može da se posveti svom odgovornom i zahtevnom poslu.

Dejan Antić je specijalista opšte hirurgiju u Zdravstvenom centru Surdulica. On ne živi u samoj Surdulici, već u porodičnoj kući obližnjeg sela Jelašnica, jedno od najlepših u tom kraju, i kaže da uživa u poslu i životu.

- Osnove studije sam završio u Nišu sa prosekom 9,33, a specijalizaciju u Beogradu jer su sve moje kolege iz Surdulice specijalizirale u glavnom gradu. Međutim, nikada tamo ne bi mogao da živim - priča Antić za Jugmediju.

Smetala mu je gužva, ali i još po nešto, što je izazivalo nervozu na dnevnom nivou.

- Na primer, stanovao sam par kilometara od Kliničkog centra, a ponekada sam gubio više od sata u prevozu u jednom pravcu. Znači, dva i po do tri sata se potroši samo u putu. Uđem u pekaru čekam pola sata za doručak jer je ispred 20 ljudi. I ovde putujem do posla i nazad kolima, ali stignem za destak minuta. Tu su komšije, prijatelji, kolege, na kraju, tu su moji roditelji, koji su, hvala Bogu, u stanju da pomažu oko čuvanja deteta - objašnjava svoju odluku.

Muškarac / ilustracija
Muškarac / ilustracijafoto: Profimedia

Kaže da nikada nije pomišljao na odlazak iz Srbije.

- Znate, ipak nije sve u novcu. Ko vam može garantovati sreću sa novcem. Prilagođavanje je teško i znam ljude koji odu a nisu zadovoljni, nisu srećni, a kada sam nisi srećan i ljudi oko tebe osećaju negativnu energiju - dodaje.

Antić je je u ZC Surdulica od 2012. godine, a u praksi su mu uzori bile starije kolege, najpre prvi mentor Aleksandar Saša Stanjoković, koji je u surduličkom zdravstvenom centru uveo laparaskopske operacije, zatim, Ninoslav Stojiljković i načelnik Hirugije Slavoljub Cvetković. Sada se on bavi laparaskopskim operacijama.

- Zadovoljan sam što nisam u svom poslu imao neke velike komplikacije i nastavio putem koji je već bio otvoren za pacijente iz ovog dela Srbije - priča ovaj mladi čovek.

Bonus video:

01:29

CENA SVINJETINE ISTA U INOSTRANSTVU I SRBIJI?! Anekta Kurira povodom NAGLOG poskupljenja mesa, ŠOK ODGOVORI GRAĐANA

Espreso / Jugmedia, M. Ivanović


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.