"IMAMO SAMO JEDAN RECEPT ZA USPEH": Đula i Ivan PROSLAVILI 70 godina BRAKA! (VIDEO)
Đula i Ivan Gabrić, Foto: Printscreen/youtube/ TV Subotica

svaka čast!

"IMAMO SAMO JEDAN RECEPT ZA USPEH": Đula i Ivan PROSLAVILI 70 godina BRAKA! (VIDEO)

U braku smo izrodili dve ćerke, starija je nažalost nedavno preminula, one su nam podarile petoro unučadi, priča Đula

Objavljeno:

Ljubav, poštovanje, tolerancija i razumevanje - samo ove četiri reči dovoljne su da opišu zajednički život naših sugrađana Đule i Ivana Gabrića koji ove godine proslavljaju neverovatnih 70 godina braka, piše subotica.com.

- Upoznali smo se davno kada sam otišla u posetu sestri od ujaka uoči Uskrsa. Odmah smo se zavoleli i od tada se nikada nismo razdvajali - počinje priču Đula - Nakon nekoliko godina zabavljanja, naša ljubav krunisana je brakom. Imali smo dve svadbe, prvo na mom salašu na Čikeriji, a potom kod njegovih u Hrvatskom majuru.

Te 1953. godine započeli su zajednički život i skućili se na salašu u Maloj Bosni. U sedamdeset godina bračnog života stalo je mnogo lepih, ali i teških situacija. Međutim, kroz sve životne nedaće, srećne i nesrećne okolnosti i iskušenja baka Đula i deda Ivan prošli su zajedno, rame uz rame, ruku pod ruku. Tako je i dan danas.

Đula i Ivan
Đula i Ivanfoto: Printscreen/youtube/ TV Subotica

- U braku smo izrodili dve ćerke, starija je nažalost nedavno preminula, one su nam podarile petoro unučadi. Imamo sreću da pod stare dane uživamo sa našim slatkim praunučićima, imamo ih 5 - veli drhtavim glasom devedesetčetvorogodišnja Đula - Najponosniji smo na naše potomke, to je najveće blago - nadovezuje se vremešni Ivan.

Đula i Ivan
Đula i Ivanfoto: Printscreen/youtube/ TV Subotica

Naši sagovornici za život su zarađivali obrađujući zemlju i gajeći stoku. Posla na salašu bilo je mnogo, ali kako uglas poručuju sve je lako kada imaš sa kim da podeliš.

- Uvek smo sve radili zajedno, i u štali i u dvorištu i u kući. Velikih svađa nije bilo, a neuglasice smo rešavali razgovorom i dogovorom. Svih proteklih 70 godina uspevali smo da se sporazumemo. Mirno i složno smo živeli, a tako je i danas - izričit je deka Ivan - Sloga nas je održala i to je jedini recept za uspešan brak. Ujedno to je i moj savet mladima - poručuje Đula.

Sada, kada uveliko "gaze" desetu deceniju života o ovom bračnom paru brine ćerka.

- Obe ćerke brinule su o nama, kod svake smo boravili po dva meseca. Međutim, od kada nam je starija preminula, o nama vodi računa mlađa ćerka, kod nje živimo - završavaju naši sagovornici.

Veliki jubilej, sedamdeset godina braka Đula i Ivan Gabrić obeležili su u nedelju kada je u župi u Maloj Bosni upriličena misa kojoj su prisustvovali svi bračni parovi iz ovog sela koji slave "okrugle" godišnjice.

- Ivana i Đulu poznajem godinama. Obilazio sam ih dok su živeli ovde, odsnosio im svetu pričest, ispovedao ih, a nakon što obavim moje svešteničke dužnosti uvek sam ostao da porazgovaram sa njima. Lepo ih je videti kako su zajedno dočekali starost. Uvek se šalim sa dedom kako ima više kose nego ja, a pošto nije ni mnogo osedeo to znači da ima dobar brak. Ivan slabije čuje, pa sam se i na misi našalio i rekao da je zapravo to recept za uspešan brak - priča u šali sveštenik Dragan Muharem - Svake godine sredinom oktobra u našoj župi organizujemo proslavu za parove koji obeležavaju "okrugle" godišnjice, kao i prvu godišnjicu braka, jer ta prva je ključna.

Bonus video:

05:53

ŽENE U OVOM SLUČAJU OBAVEZNO SE UPIŠITE Advokat upozorila o nepredviđenim okolnostima tokom razvoda braka: Ovo je jedino SIGURNO

(Espreso / Subotica.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.