AKO VAM SE UČINI DA JE LISICA MIRNA I PRIPITOMLJENA, RAZMISLITE 2 PUTA! Nemojte joj prilaziti, tad je NAJOPASNIJA
Lisica, Foto: Profimedia

LOVAC SAVETUJE

AKO VAM SE UČINI DA JE LISICA MIRNA I PRIPITOMLJENA, RAZMISLITE 2 PUTA! Nemojte joj prilaziti, tad je NAJOPASNIJA

Kako lisice važe za velike štetočine lov na njih dozvoljen je tokom čitave godine

Objavljeno:

Mirne lisice koje ne beže od ljudi, predstavljaju pritajenu pretnju, upozorava lovac sa Suvobora, Boško Milovanović i ističe da im u tim situacijama nikako ne prilazite jer mogu biti poprilično opasne.

- Lisice kada su zaražene besnilom znaju da priđu toliko blizu ljudi i da se umiljavaju, stoga je vrlo moguće i da ova koju su meštani ugledali takođe bude zaražena. One budu toliko umiljate da možete da je mazite, ali je jako važno da se zna da se to nikako ne treba raditi. Najbolje je zaobići lisicu u takvom stanju, zapravo na široko je zaobići - naglasio je za RINU lovac iz Pranjana.

Kako lisice važe za velike štetočine lov na njih dozvoljen je tokom čitave godine. Pod njihovom šapom neretko su zečevi, fazani, jarebice, ali i pilad, mačke pa čak i manji prasići.

- Kod nas su lisice postale svakodnevni gosti, mi u selu se šalimo i kažemo da je bolje da nas posećuju one nego medvedi, što je slučaj u mnogim drugim planinskim selima. Očigledno je da one u potrazi za hranom, prilaze sve bliže kućama - dodaju meštani Pranjana.

Bonus video: SVETLANA STANIŠIĆ O HEMIJSKIM PROMENAMA U MESU NAKON SMRTI ŽIVOTINJE

05:52

SVETLANA STANIŠIĆ O HEMIJSKIM PROMENAMA U MESU NAKON SMRTI ŽIVOTINJE

(Espreso/RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.