ALEKSANDAR DOVEO LEPU AFRIKANKU U POŽAREVAC: O njihovoj svadbi u Toponici priča CELA SRBIJA, evo i zašto
Aleksandar i Musa, Foto: Printscreen/Youtube/RTS Šou program - Zvanični kanal

svadba veka

ALEKSANDAR DOVEO LEPU AFRIKANKU U POŽAREVAC: O njihovoj svadbi u Toponici priča CELA SRBIJA, evo i zašto

Aleksandra Radovanović iz sela Toponica i Muse Mnisi iz Južnoafričke Republike upoznali su se tokom rada na kruzeru

Objavljeno:

"Ljubav ne zna za granice", dobro poznata rečenica koja se još jednom pokazala istinitom, na primeru zanimljivog zaljubljenog para Muse Mnisi iz Južnoafričke Republike i Aleksandra Radovanović iz sela Toponica kod Požarevca koji su nedavno pravili neobičnu svadbu u Srbiji.

Aleksandar i Musa upoznali su se tokom privremenog rada na kruzeru. Ljubav se rodila iz prijateljstva i kolegijalnosti. Iako je svako od njih nakon višemesečnog rada na kruzeru, baš u vreme Kovid pandemije otišao svojoj kući, upravo tada je Musa otkrila da je u drugom stanju. Tada su shvatili da će jedno od njih morati što pre da ode kod onog drugog.

Što je Musa i uradila, s tim što se pre samog dolaska u Srbiju, porodila u Južnoafričkoj republici. Ali je odmah nakon ponovnog uspostavljanja letova u Srbiju stigla prvim avionom. Od tada su nerazdvojni.

Musi je mama preminula kada je bila u četvrtom mesecu trudnoće, ali je dobila od nje blagoslov da bude srećna sa Aleksandrom.

"Ta razdvojenost kao da nas je još više spojila. Veoma je zanimljivo kada se spoje dve kulture, nas dvoje odlično funkcionišemo i uklapamo se u različite svetove. Moji je prihvatili odmah, kao i mene njeni" rekao je Aleksandar za emisiju "Svadba iz mog kraja" koja se emituje na RTS- u.

Mladoženjini roditelji otkrili su da su njihovog sina oduvek privlačile žene iz drugih kultura, te se nimalo nisu iznenadili što je odlučio da oženi Afrikanku. A da je Aleksandar konačno pronašao ljubav svog života, konstatovala je jednoglasno i sva njegova rodbina, koja je sa oduševljenjem dočekala mladine svatove sa drugog kontinenta.

Mlada prešla u pravoslavlje i krstila oba deteta

Koliko je ljubav između ovog para jaka govori i činjenica da je mlada zbog ljubavi prešla u pravoslavlje, a krstila je i sina iz prvog braka. Takođe, tokom crkvene ceremonije venčanja Muse i Aleksandra - krštena je i njihova ćerka, Danica.

Musa i Aleksandar, Svadba iz mog kraja
foto: Printscreen/Youtube/RTS Šou program - Zvanični kanal

Srpska mlada ističe da joj je naša tradicija veoma interesantna. Sa druge strane, i Aleksandar kada ode u domovinu supruge, trudi se da se lako uklopi u južnoafričku svakodnevicu.

Svadba - spoj dve kulture

Imajući u vidu da je ova svadba podrazumevala spajanje dvaju kultura - prilagođavanje i usaglašavanje raznovrsnih običaja - bilo je neophodno da se ispoštuje tradicija venčanja oba naroda. Što je dovelo do svadbe koja je oduševila celu Srbiju. Zato su se, između ostalog, Afrikanci navikavali i uživali u srpskoj rakiji i kuhinji, a brzo su naučili i da igraju naše kolo. A srpska porodica je ponela afričku tradicionalnu narodnu nošnju uz kojoj su izveli i njihov narodni ples.

Musa i Aleksandar, Svadba iz mog kraja
foto: Printscreen/Youtube/RTS Šou program - Zvanični kanal

- Nismo navikli na ovoliko hrane, ali sad je već kasno. Rakija ima stvarno poseban ukus, nije sličan nijednom piću koje sam do sada probao. Dočekani smo srdačno, osećamo se kao kod svoje kuće - rekao je mladoženjin brat za emisiju "Svadba iz mog kraja" koja se emituje na RTS- u, dodavši da svim srcem podržava svoju sestru.

Kako je Aleksandrina majka rekla, Musin sin iz prvog braka rekao je da mu se sviđa i da bi voleo da živi u Srbiji... ipak, za sada su planovi da cela novopečena porodica ode za Afriku, gde planiraju da ostanu barem sledećih šest godina.

Bonus video:

01:08

SANDRA AFRIKA BEZ BRUSA! Otkrila zbog čega muškarci nemaju hrabrost da joj priđu: Ljubavni život mi je nikakav, ne znam gde koči

(Espreso/RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.