STIGAO JE NOVI POZIV ZA PENZIONERE: Prijava traje do 10. novembra
Penzioneri, Foto: Filip Plavčić

PENZIONERI I KLUB 60+

STIGAO JE NOVI POZIV ZA PENZIONERE: Prijava traje do 10. novembra

Penzioneri volonteri će početi svoj rad sa publikom 21. novembra

Objavljeno:

Savremena galerija Subotica objavila je poziv za prijavljivanje druge generacije volontera u njenom Klubu 60+.

Volonterski program namenjen je svim sugrađanima starijim od 60 godina koji su, kako se u pozivu navodi, radoznali, zainteresovani da razumeju savremenu umetnost i raspoloženi da svojoj zajednici poklone nekoliko sati nedeljno u službi vodiča kroz izložbe i zgradu Savremene galerije Subotica.

Program Klub 60+ pokrenut je prošle godine a u njegovom radu danas učestvuje dvanaest volontera koji su prošli početnu obuku upoznavanja sa delatnošću Galerije i istorijatom Palate Rajhl, u kojoj Galerija radi od 1968. godine. Za volontere Kluba organizuju se obuke pre otvaranja svake izložbe koja se realizuje u Galeriji, a zatim oni preuzimaju vođenje publike kroz izložbe i zgradu – svaki volonter prema svojoj vremenskoj raspoloživosti.

1 / 5 Foto: Nebojša Mandić

Novi ciklus prijava za volontiranje u Savremenoj galeriji Subotica traje od 30. oktobra do 10. novembra. Za sva pitanja i za prijave na raspolaganju je mejl adresa: pedagog.sgsu@gmail.com i broj telefona 024 553 725.

Volonterski program se inače sastoji od uvodne obuke u trajanju od deset časova – od ponedeljka, 13. novembra, do petka, 17. novembra. Tokom obuke volonteri će se upoznati sa radom Savremene galerije Subotica, istorijatom Palate Rajhl, osnovama komunikacije sa publikom i tematskim okvirom aktuelne izložbe u Savremenoj galeriji Subotica.

Penzioneri volonteri će početi svoj rad sa publikom 21. novembra, prema rasporedu koji će se izrađivati u odnosu na njihovu vremensku raspoloživost, ali koji podrazumeva najmanje dva časa volonterskog rada sedmično.

U pozivu se navodi i da je potrebno da budući volonteri imaju otvorenost za sticanje novih znanja, volju da ih podele sa drugima, želju da uposle svoja životna iskustva i nekoliko sati slobodnog vremena sedmično. Nije potrebno da budu obrazovani u oblasti umetnosti.

Bonus video:

01:48

ZBOG ČEGA PENZIONERI I DALJE RADE I TO NAJTEŽE POSLOVE?

(Espreso / Glas osiguranika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.