SRBIN RAZOTKRIO MASNU PREVARU NA INTERNETU! Možete da zaradite do 600.000, ali zauzvrat traže OVO!
Laptop, Foto: Profimedia

SVE JE VIŠE prevaranata na internetu

SRBIN RAZOTKRIO MASNU PREVARU NA INTERNETU! Možete da zaradite do 600.000, ali zauzvrat traže OVO!

Srbin tvrdi da je na društvenim mrežama otkrio novu prevaru gde pojedini profili nude keš kredite za nezaposlene

Objavljeno: 18:00h

Srbin tvrdi da je na društvenim mrežama otkrio novu prevaru gde pojedini profili nude keš kredite za nezaposlene i ljudima koji nasednu na to traže fotografije lične karte i selfija.

Naime, u grupi "Crna lista Facebook prevaranata" pojavila se objava jednog člana koji je želeo da upozori članove grupe na novu prevaru na internetu.

- Evo jednog prevaranta, koji se uživeo u svoju priču - napisao je u objavi sa fotografijama prepiske.

- Može li info u vezi kredita - upitao je on, a dobio je sledeći odgovor.

- Brzi keš krediti do 600.000 mogu sve nezaposlene i oni koji su loši u kreditnom birou. Radimo za više banaka. Potrebno je da pošaljete šta treba od podataka kako bi samo poslali zahtev i proverili sve informacije, kolika će vam biti rata, period otplate i banka u kojoj biste buili odobreni. Sve vam to javljamo u što kraćem vremenskom roku - navodi se u njihovodm odgovoru, na šta je autor objave pitao šta je potrebno od podataka.

- Uslikajte ličnu kartu s obe strane. Selfi slika gde držite papir u ruci na kom je napisan današnji datum - navodi se u odgovoru.

Tada je član ove grupe uvideo da je reč o prevari.

- Problem je u tome što misliš da su svi ovce. Da slikam lični dokument i pošaljem nekom sa lažnim profilom. Kredit za nezaposlene. Pošalji ti meni slike tvoje lične karte pa onda možemo da pričamo - napisao je on i dobio sledeći odgovor.

- Mi smo deo banke i kao što vidite i sami šta nudimo. Nemojte pisati kada mislite da je prevara. Hoćete kredit, a preko čega da apliciramo kredit za vas. Preko vašeg imena samo.

Ova objava je pokrenula lavinu komentara članova ove grupe.

- E, neka si mu napisao da nisu svi ovce. Znači kredit za nezaposlene. Nema dalje. Pa, od kuda bi vraćali kredit nezaposleni - navodi se u prvom komentaru, dok u drugom stoji:

- Žao mi je samo, što će mnogi da se prime na ovu prevaru i nadrljati kao niko.

Bonus video:

01:41

STRUČNJAK IZNEO PODATKE O KOLIČINI NEKRETNINA KUPLJENIH NA KREDIT! Stamenković: Podizanje kamatnih stopa imalo je veliki uticaj

(Espreso/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.