PUTNICI SATIMA EVAKUISANI, HAVARIJE NA DALEKOVODIMA: U Vranju proglašena VANREDNA SITUACIJA zbog haosa (FOTO)
Kriva Feja, Foto: Instagram/mupsrbije

haos zbog snega

PUTNICI SATIMA EVAKUISANI, HAVARIJE NA DALEKOVODIMA: U Vranju proglašena VANREDNA SITUACIJA zbog haosa (FOTO)

U kratkom vremenskom intervalu pala je velika količina snega u okolini Vranja

Objavljeno:

Zbog obilnog snega koji je noćas pao i izazvao brojne probleme, pre svega u ruralnim delovima teritorije Vranja, Gradski štab za vanredne situacije doneo je odluku o proglašenju vanredne situacije na delu teritorije Grada i Vranjske Banje, a svim ugroženim građanima u ruralnim delovima obezbeđen je smeštaj.

Kako javljaju iz Štaba, u kratkom vremenskom intervalu pala je velika količina snega, 50 centimetara, što je već tokom noći dovelo do velikog broja intervencija.

- Bilo je problema pre svega na državnim putevima prema Krivoj Feji i Planinarskom domu na Besnoj Kobili, gde je u jednom trenutku bio zavejan autobus sa radnicima Rudnika "Grot'' - navode iz Štaba za "Južne vesti".

Ekipe Vatrogasne jedinice evakuisale su 24 putnika, dok je jednoj osobi bilo neophodno pružiti i hitnu medicinsku pomoć.

- Još uvek je neprohodan put do Krive Feje i Besne Kobile, ali ekipe su na terenu i radi se na raščišćavanju snega, tako da se očekuje da se do kraja dana ovaj putni pravac osposobi. Neprohodni su delovi puta u Poljaničkom kraju, kao i Bareliću, pre svega zaseocima i mahalama u ovim područjima gde je upićena teška mehanizacija kako bi se došlo i do najudaljenijih kuća u ovim delovima i obezbedila komunikacija sa ljudima koji tamo žive - istakao je predseednik Privremenog organa Grada Vranja, Slobodan Milenković.

Zbog toga je na sednici Gradskog štaba za vanredne situacije donet je zaključak da se na delu teritorije Grada Vranja i Vranjske Banje uvede vanredna situacija.

- To se pre svega odnosi na ruralna područja, kako bi moglo da se eventualno evakuiše stanovništvo i proseku putni pravci ka svim ugroženim mahalama. Uvedeno je i dežurstvo 24 sata, tako da će građani koji su ugroženi moći da se jave na broj telefona 065 8415604 i prijave problem koji imaju.

Takođe, donet je zaključak da se Javna preduzeća Vodovod i Komrad uključe u raščišćavanje snega u onim delovima grada gde se nalaze ulice treće kategorije i gde ne može da se radi velikim mašinama, kao i da se za kontrolu korišćenja mašina zaduže predsednici Mesnih zajednica - navode.

Zaključak sa Gradskog štaba je i da osobe iz ruralnih područja koje imaju tu potrebu mogu da budu smeštene u Centru za razvoj usluga socijalne zaštite, koji ima raspoložive kapacitete u tu svrhu.

Pored ovoga, došlo je i do havarija i na dalekovodima, ali su ekipe Ogranka Elekrodistribucije Vranje na terenu i rade na otklanjanju kvarova.

Po rečima predsednika Privremenog organa Grada Vranja Slobodana Milenkovića, tokom noći intervenisale su sve raspoložive ekipe, očišćene su sve ulice prvog i drugog reda, a on je apelovao na sugrađane da parkirane automobile uklone sa trotoara ispred svojih kuća, jer predstavljaju problem prilikom čišćenja snega.

Podsetimo, vanredna situacija je proglašena i u Babušnici.

Bonus video:

02:25

SNEG NAPRAVIO KATASTROFU U ZAPADNOJ SRBIJI: Temperatura u ŽESTOKOM MINUSU, meštani bez struje već 2 DANA?!

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.