OVAKVA POBEDA U KVIZU "SLAGALICA" ĆE SE PREPRIČAVATI: Ono što je Marko uradio NE MOŽE SVAKO, BRAVO MAJSTORE
Slagalica, Foto: Printscreen/RTS

svaka mu čast!

OVAKVA POBEDA U KVIZU "SLAGALICA" ĆE SE PREPRIČAVATI: Ono što je Marko uradio NE MOŽE SVAKO, BRAVO MAJSTORE

Najmlađi pobednik TV Slagalice Marko Obradović rešio asocijaciju u jednom koraku

Objavljeno:

Najmlađi pobednik TV Slagalice, Marko Obradović, u jubilarnom ciklusu povodom 30 godina od početka emitovanja ovog kviza, rešava završnu asocijaciju u prvom koraku na osnovu samo jednog otvorenog pojma.

Marko Obradović koji je 1995. godine sa samo 16 godina bio pobednik ciklusa TV Slagalice, čime je zaslužio mesto u jubilarnom ciklusu ukrstio je znanje sa pobednikom Superfinala 2022. godine, Kristianom Kneževićem.

Na kraju drugog susreta u poslednju igru Asocijacija Kristian je ušao sa prednošću od 42 poena, ali je Marko došao do rešenja na osnovu samo jednog otvorenog pojma – Nemačka. To ga je asociralo na marku, a marka na poštu, što je i bilo konačno rešenje.

Slagalica
foto: Printscreen/RTS

Međutim, to nije bilo dovoljno kako bi nadoknadio zaostatak i Kristian je izašao kao pobednik sa samo osam poena prednosti.

Inače, Marko Obradović, docent na Matematičkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, kada je te 1995. godine kao gimnazijalac učestvovao u Slagalici, bio je jedini maloletni učesnik ovog kviza, što je inače bilo zabranjeno, ali pošto je na testiranju pokazao izuzetne rezultate, direkcija RTS-a je odlučila da mu progleda kroz prste i dozvoli učešće.

Takođe, u to vreme u studiju je sedela i publika, tako da je Marko sa sobom doveo 40 ljudi da prisustvuju snimanju.

Bonus video:

28:42

KVIZ-S06-EP34

(Espreso/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.