"RASTE BROJ OBOLELIH, BUDIMO OPREZNI": Doktorka UPOZORILA, sve više KOVID POZITIVNIH i tu nije kraj!
Dom zdravlja, Foto: Zorana Jevtić

oprez!

"RASTE BROJ OBOLELIH, BUDIMO OPREZNI": Doktorka UPOZORILA, sve više KOVID POZITIVNIH i tu nije kraj!

Lekari kažu da je u cirkulaciji nekoliko virusa, među kojima je i kovid

Objavljeno:

Prepune čekaonice domova zdravlja u ovo doba godine nisu retka pojava s obzirom da je sezona respiratornih infekcija.

Ipak Prema podacima Instituta za javno zdravlje Srbije tokom prošle nedelje registrovano je blizu 9.000 slučајеvа оbоljеnjа sličnih gripu. To je blаgi pоrаst brоја оbоlеlih u pоrеđеnju sа prethodnom nedeljom.

Lekari kažu da je u cirkulaciji nekoliko virusa. Koji virusi su u pitanju proveravao je u razgovoru sa dr Snežanom Despotović Kušljević novinar Kurira Nikola Vujović.

03:29

KOVID POZITIVNI PACIJENTI ULAZE U DOMOVE ZDRAVLJA BEZ MASKE! Doktorka uputila apel: Budimo odgovorni, raste broj obolelih!

- Čekaonice su pune. Resporatorene infekcije su uvećana kada je za očekivati. Dugo godina smo zbog korone nosili masku, a sada sve te mere opuštenije, ne nosi se maska, postoji više vrsta virusa - rekla je Despotović Kušljević.

Kaže da ljudi, pa čak i oni zaraženi kovidom u velikom broju ulaze u domove zdravlja bez maske, što je ocenila kao neodgovorno:

dr Snežana Despotović Kušljević
dr Snežana Despotović Kušljevićfoto: Kurir TV

- Mi se susrećemo sa pacijentima koji neće da nose maske. Čak imamo i one koji su kovid pozitivni koji ulaze bez maske. Ne žele da stave masku ni kad im je damo. To je jedna velika neodgovornost. Zato je moj apel njima: nije problem što ste vi bolesni već što širite zarazu. Čim vidimo znake razboljevanja odmah treba da počnemo da nosimo masku, posebno zbog starijih pacijenata za koje ne samo korona već i grip mogu biti fatalni.

A za ovo vreme kada vrebaju raznorazni virusi savetovala je sledeće:

- Potrebno je da se oblačimo slojevito. Da imamo pravilno ishranu, unosimo vitamin C i da jedemo mnogo voća i povrća , kao i da redovno peremo ruke.

Bonus video:

04:15

ŠTA JE SINDROM BELIH PLUĆA PROTIV KOJIH JE NEMOĆAN I PENICILIN? Doktor otkrio kakav nam je virus stigao iz Kine i KOLIKO JE OPASAN

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.