"KAKO IZBACITI NELEGALNOG STANARA IZ KUĆE KOJU POSEDUJEM": Srpkinja u neverici, ne zna šta da radi
Foto: PrintScreen/ YouTube/ Avaz TV

STrašno

"KAKO IZBACITI NELEGALNOG STANARA IZ KUĆE KOJU POSEDUJEM": Srpkinja u neverici, ne zna šta da radi

Na reditu osvanulo je jedno krajnje čudno pitanje: Kako se rešiti nepoželjnog stanara koji odbija da napusti kuću?

Objavljeno:

Kako je neimenovana Srpkinja objasnila, sve je počelo pre tri godine kada je besplatno ustupila svoju praznu vikendicu na korišćenje jednom starijem čoveku koji je tada bio bez krova nad glavom. Ni ne sluteći da će biti iskorišćena, ipak se nažalost našla u situaciju da na Reditu pita "Kako izbaciti nelegalnog stanara iz imovine koju posedujem?".

"Naime, pre tri godine sam dopustila jednom starijem čoveku da privremeno stanuje u kući na imanju koje posedujem. Čovek se našao u situaciji bez krova nad glavom i pošto u kući niko nije živeo, zamolio me je da ga primim. Nismo potpisali nikakav ugovor niti je on bio u obavezi da mi plaća kiriju, dogovor je bio samo da daje novac za račune koje sam napravi (struja, voda). Takođe, pošto je imanje već neko vreme na oglasima za prodaju dogovor je bio da kada nađem kupca, on napusti imanje i vrati ključeve. Imanje je prodato u novembru ove godine, ali čovek odbija da iz kuće izađe. Da li postoji neki legalan način na koji bih mogla da ga nateram da napusti objekat i imanje? Da li smem i da li vredi da zovem policiju? Unapred hvala na odgovoru", napisala je ona.

"Jednostavno promeni bravu"

Iako su je mnogi posavetovali da se kako je i mislila, prvo obrati policiji, a i da počne sa menjanjem brava i isključivanjem struje, vode - generalno svega onoga što bi čoveka nateralo da iz kuće izađe, bilo je i onih koji su nažalost podelili sa njom da ona nije jedina koja se susrela sa "profesionalnim parazitima", kako su Srbi takve osobe nazvali.

"Savet koji ti je najbrži je da nađeš bravara, nekog koga znaš, sednete u auto, čekate da stanar izađe, da ne dođe do fizičkog kontakta! Kada čovek izađe, vi obijete vrata, uđete, i promenite bravu. On ne može vise da ulazi, a kada se vrati i počne da drami, zovete policiju. On je u tom momentu neko ko ulazi na tvoj posed i policija može da ga privede za to ako neće da se udalji… Ni jedna opcija nije dobra… Ja iz tog razloga ne izdajem jedan stan koji imam, jer ne mogu da se upuštam u takve priče".

"Očigledno je lik profesionalni parazit, deluje mi da mu ovo nije prvi besplatni smeštaj iz kog nije hteo da se iseli",

Da njen primer nije jedini i da se ovakve situacije dešavaju često, govore komentari:

"Tast moj se dva puta tako zeznuo! Jednom je nekog mladog jako poštenog majstora sa sela, koji je radio kod njega, pustio u stan koji poseduje jer niko tamo nije živeo od smrti njegovih roditelja… Pustio momka i sve je bilo OK par godina dok nije pukla tikva. Momak je zato odbijao da se iseli godinama, policija neće ništa da uradi, prodao je sve stvari iz stana… mislim da se vuklo na sudu pet-šest godina ako ne i više! Na kraju je čovek samo izašao, nedelju dana pre nego što je po sudskoj presudi bilo najavljeno da ce policija da ga iseli, i to je to. U međuvremenu nije plaćao račune za struju i infostan, pa je tast imao probleme sa izvršiteljima, i skidali su mu od penzije.

"Ja sve razumem ali nemam gde da odem"

Na kraju, javila se i sama Srpkinja koja se našla u problemu, te na pitanje koji izgovor koristi muškarac kome je pomogla odgovorila:

"Prvo je rekao da čeka neki stan, da treba da se iseli neka žena pa da on uđe, a posle je samo govorio 'ja sve razumem, ali ja nemam gde da odem' I stalno tako kao papagaj. Na kraju ispadneš budala kad hoćeš da pomogneš nekom", napisala je ona.

Bonus video:

00:49

Stan u Beogradu na vodi

(Espreso/Blic/Prenela T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.