PREMINUO PROFESOR FILOZOFIJE MILENKO PEROVIĆ: Umro u 73. godini nakon kraće i teške bolesti
Sveće, Foto: Godong / robertharding / Profimedia

saopštene tužne vesti

PREMINUO PROFESOR FILOZOFIJE MILENKO PEROVIĆ: Umro u 73. godini nakon kraće i teške bolesti

Perović je bio doktor filozofije, osnivač i prvi šef Katedre za filozofiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu

Objavljeno:

Nakon kraće i teške bolesti, u Novom Sadu je u 73. godini preminuo profesor Milenko Perović. Perović je bio doktor filozofije, osnivač i prvi šef Katedre za filozofiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu.

Izuzetan intelektualac, Perović je tokom celokupne karijere naročito bio posvećen Crnoj Gori, bio je i predsednik crnogorskog Pen centra.

Rođen u Vrbasu 1950, u Beogradu je 1974. završio studije filozofije, a doktorsku disertaciju pod naslovom "Vrednosni sistem i moralna svest malograđanstva" odbranio je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu 1984. Kako je podsetio portal Analitika, Perović je osnovao Studijsku grupu za filozofiju i katedru, a potom i Odsek za filozofiju na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu 1988. Utemeljio je magistarske i doktorske studije filozofije na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu.

Suosnivač je filozofskog časopisa "Arhe" koji izlazi na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu od 2004. Suosnivač je Bioetičkog društva Srbije koje deluje od 2008. Bio je predsednik Komisije za standardizaciju crnogorskog jezika koja je 2010. objavila "Pravopis crnogorskoga jezika i Gramatiku crnogorskoga jezika".

Bonus video:

00:41

PREMINUO DAVID ALBAHARI: Poznati pisac izgubio životnu bitku u 75. godini posle duge bolesti

(Espreso / Agencije / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.