NAJLEPŠA MOGUĆA VEST! DEČAK-LEPTIR OTPUTOVAO U AMERIKU PO TERAPIJU: Viktoru će ovo olakšati muke
Viktor Putica, Foto: Nenad Kostić

PRELEPO

NAJLEPŠA MOGUĆA VEST! DEČAK-LEPTIR OTPUTOVAO U AMERIKU PO TERAPIJU: Viktoru će ovo olakšati muke

Sada su dočekali ono za šta su se sve vreme molili, da Viktor primi jako skupu terapiju u Americi

Objavljeno:

Dečak-leptir Viktor Putica, čija je priča rastužila, ali i ujedinila Srbiju, otputovao je u Ameriku po terapiju koja će mu olakšati muke. Maleni Viktor ima strašnu dijagnozu, buloznu epidermolizu, retko genetsko oboljenje zbog kojeg je u živim ranama i teškim mukama od rođenja, jer mu koža puca i na najmanji dodir.

Ipak, mališan se, kao i cela porodica, lavovski bori. Sada su dočekali ono za šta su se sve vreme molili, da Viktor primi jako skupu terapiju u Americi.

Viktor Putica
Viktor Puticafoto: Privatna arhiva/Kurir

Podsetimo, Malog Viktora, lekari su sklonili od majke, a onda je ona saznala da je rodila "bebu leptira", Zbog prirode bolesti, Viktorovi roditelji su se suočili sa veoma skupim troškovima lečenja koje zahteva svakodnevnu veoma komplikovanu negu (specijalne zavoje, kreme, odeću, ishranu) kao i specijalističke lekarske preglede.

Viktor Putica
Viktor Puticafoto: Privatna arhiva/Kurir

Inače, direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO) Sanja Radojević Škodrić saopštila je sredinom novembra da će na inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ALIMS uvoziti genetski gel za decu-leptire pomoću koga se većina rana na njihovom telu zatvori u roku od nekoliko meseci, a koža s vremenom postaje čvršća. Registrovan je samo u SAD i košta 650.000 dolara.

Bonus video: ŠTA MI DRUGO PREOSTAJE, BORIM SE DO KRAJA ŽIVOTA - ON MI JE SVE! Potresna ispovest i apel za pomoć samohrane majke iz Čačka

04:36

ŠTA MI DRUGO PREOSTAJE, BORIM SE DO KRAJA ŽIVOTA - ON MI JE SVE! Potresna ispovest i apel za pomoć samohrane majke iz Čačka

(Espreso/Telegraf/Prenela: D.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.