POTRESNE REČI MAJKE MALE NAĐE KOJA JE PREMINULA SA 3 GODINE SLAMAJU SRCA: Srbiju ostavila u suzama na BOŽIĆ (FOTO)
Foto: Facebook printscreen

TUGA DO NEBA

POTRESNE REČI MAJKE MALE NAĐE KOJA JE PREMINULA SA 3 GODINE SLAMAJU SRCA: Srbiju ostavila u suzama na BOŽIĆ (FOTO)

Nađa je imala autoimunu bolest, te nije smela da primi MMR vakcinu

Objavljeno:

Dragana Petrović, majka malene Nađe koja je sa samo 3 godine preminula od morbila, poželela je svima srećan najveći hrišćanski praznik i prisetila se poslednjeg Božića koji je provela sa svojom devojčicom.

- Mir Božiji , Hristos se rodi! Srećan Bozic svima koji slave! Šesti Božić bez nje, poslednji zajednički proslavile smo zajedno, u 4 zida bolničke sobe, one bolnice koja joj je oduzela život, i ako je sve tako bilo, najlepši je bio to Božic u mom životu , i da mogu da dobijem još jedan samo sa njom srce bih iz grudi iščupala, 10 dana posle Božića ja joj glasa nisam čula više, i nikada više neću. Ovu sliku sam tada slikala , "svađale" smo se ko će da pojede poslednje parče torte koju nam je baba poslala... Sa njom mi je svaki dan Božić bio! Sunce moje... - napisala je Dragana uz fotografiju malene Nađe koja ljutito gleda u kameru.

Nađa Petrović
foto: Printscreen/ Facebook

Podsetimo, Nađa je imala autoimunu bolest, te nije smela da primi MMR vakcinu. Međutim, živela je sasvim normalan život, a po njenom ponašanju i živahnosti niko nije mogao da primeti da od nečega boluje. Razdragano i srećno dete pred kojim je svetla budućnost bila je sve do 4. januara 2018. godine, tada je za porodicu Petrović počeo pakao kom se nisu nadali.

- Tog 4. januara otišli smo na redovnu terapiju u KC Kragujevac, a tada je već uveliko trajala epidemija morbila. Normalno smo smeštene u sobu, a sutradan je u tu sobu ubačeno i dete koje je imalo konjuktivitis, kašalj i visoku temperaturu, te smo posle saznali da ima morbile. Zbog nedostatka mesta ono je ubačeno kod nas i Nađa se naravno zarazila. Oko 9. januara ona je prebačena na Institut za majku i dete. Na premeštaju nije navedeno da je bila u kontaktu sa zaraženim detetom, pa smo opet bili u četvorokrevetnoj sobi sa ostalom decom. Već 12. januara Nađa je dobila visoku temperaturu koja nikako nije mogla da se obori i krvarila je iz nosa i usta. Nije otvarala oči, dobila je konjuktivitis, celu sliku koja ukazuje na morbile. Nije se budila, nije jela ni otvarala oči, ali čula me je, to znam - ispričala je Dragana ranije za Telegraf.rs.

Nađa Petrović
foto: Daktilo

20. januara stanje devojčice se pogoršalo. Nađa dobija upalu pluća, a kiseonik koji je primala nije zadovoljavao njene potrebe. Nekoliko dana kasnije prebačena je na intenzivnu negu, a od tada njeno stanje se nije promenilo. Četvrtog aprila porodica dobija one najgore vesti - devojčica je izgubila bitku.

- Život mi se u momentu promenio iz korena, patimo zbog jedne sekunde nepažnje i Nađe više nema. Krivim i sebe, stalno se pitam zašto sam je odvela baš tog dana u bolnicu. Moja starija ćerka je imala samo 5 godina kada je Nađa umrla i to je veoma teško podnela. Ona me sada ispituje da li je vakcinisana, da li će se zaraziti, veoma je uplašena. Nakon Nađe dobili smo još jedno dete, ono je takođe vakcinisano. Ne bih nikada sebi ponovo dozvolila da dođem u tu situaciju - kaže Dragana.

Bonus video:

03:24

BOGINJE MOGU DA SE ŠIRE I VEŠTAČKI Srpski epidemiolog podsetio šta se desilo 1978. DVE LABORATORIJE ČUVAJU VIRUS (VIDEO)

(Espreso/ Telegraf/ Jelena Stefanović/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.