NOVITET U DEČJIM DISPANZERU U SUBOTICI: Uvodi se NOVI SISTEM zakazivanja PREGLEDA
Pedijatar, Foto: EPA/FRANCISCO GUASCO

ubuduće samo kod izabranog lekara

NOVITET U DEČJIM DISPANZERU U SUBOTICI: Uvodi se NOVI SISTEM zakazivanja PREGLEDA

U Dečjem dispanzeru u Subotici tvrde da je lečenje dece od strane izabranog lekara u zakazanom terminu ranije davalo dobre rezultate

Objavljeno:

Od sledeće nedelje, u Dečjem dispanzeru u Subotici pregledi dece obavljaće se kod izabranog lekara u terminu zakazanom posredstvom kol centra u IZIS sistemu, prenosi Radio-televizija Vojvodine.

Od ponedeljka, 22. januara, Dečji dispanzer u Subotici menja režim rada koji zahteva od roditelja da izaberu lekara kod koga će voditi svoje dete na pregled u zakazanom terminu.

To znači da se ukidaju “zdrava” i “bolesna zona”, odnosno da sva deca, bez obzira na uzrast i da li na osnovu toga pripadaju Dečjem ili Školskom dispanzeru, treba da imaju svog izabranog lekara i da uvek idu kod njega na pregled. Zbog toga je potrebno da se roditelji opredele za izabranog doktora koji će u narednom periodu da leči njihovo dete”, najavila je dr Josipa Krajninger Parčetić, pedijatar u Dečjem dispanzeru u Subotici.

Zakazivanje pregleda detata kod izabranog lekara u Dečjem dispanzeru u Subotici obavljaće se preko kol centra na broj telefona 011/362 0000.

Lekar / ilustracija
Lekar / ilustracijafoto: andriy popov panterhermedia profimedia

“Od februara planiramo vraćanje u IZIS sistem zakazivanja pregleda. Zbog toga je važno da svaki roditelj izabere lekara za svoje dete. Na taj način će kod njega moći da zakazuje preglede. Deca koja imaju zakazan termin, uz hitne slučajeve, imaju prioritet pregleda”, objašnjava dr Josipa Krjaninger Parčetić, pedijatar u Dečjem dispanzeru u Subotici.

U Dečjem dispanzeru u Subotici tvrde da je lečenje dece od strane izabranog lekara u zakazanom terminu ranije davalo dobre rezultate te očekuju da će mališani blagovremeno dobijati potrebnu zdravstvenu pomoć.

Bonus video:

00:59

U Sremskoj Mitrovici nema potvrđenih slučajeva rotavirusa

(Espreso/RTV/ Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.