PROGLAŠENA TRIDEMIJA U VELIKOM SRPSKOM GRADU: Narod na udaru 3 bolesti, a postoji i četvrta BAKTERIJSKA INFEKCIJA!
Tridemija na teritoriji grada Subotice, Foto: Profimedia

problem

PROGLAŠENA TRIDEMIJA U VELIKOM SRPSKOM GRADU: Narod na udaru 3 bolesti, a postoji i četvrta BAKTERIJSKA INFEKCIJA!

Tridemija na teritoriji grada Subotice

Objavljeno: 14:01h

Na teritoriji Subotice potvrđeno je prisustvo tri zarazne respiratorne bolesti, odnosno tridemija. Reč je o kovidu, varijanti omikron, influenci tip AH1 i AH3 i respiratornom sincicijalnom virusu.

-Sada znamo da imamo tri zarazne bolesti u isto vreme, to je tridemija. Klinička slika je slična - curenje iz nosa, gušobolja, a javlja se i temperatura preko 39. Znači, samo na osnovu toga što neko ima odgovarajuće respiratorne tegobe nemoguće je znati šta je dovelo do tog stanja, a uzorci se šalju na analizu u "Torlak" - objašnjava epidemiolog dr Nebojša Bohucki.

Tridemija na teritoriji grada Subotice
Tridemija na teritoriji grada Suboticefoto: Profimedia

Kada je u pitanju prevencija, kod gripa je to vakcinacija, a kako se vrhunac zaraženih influencom očekuje u februaru, još uvek nije kasno, budući da se imunitet stvara za 14 dana. Kada su u pitanju drugi respiratorni virusi, ostaje svakako nošenje maske.

Osim tridemije, beleži se prisustvo jedne kapljične bakterijske infekcije, a to je veliki kašalj. Do sada su potvrđena 23 slučaja, ali stručnjaci smatraju da je taj broj daleko veći.

Bonus video:

00:48

STRUČNJAK O SMRTNOM SLUČAJU PRILIKOM ESTETSKE OPERACIJE! Povezao kovida sa rizikom smanjenja grudi: Korona nas je sve obišla!

(Espreso/Novosti/J.L/Preneo: V.Š)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.