SKUPLJA HRANA NEGO NOĆENJE U BANJI: Nalazi se u blizini Beograda i SVE JE POPULARNIJA DESTINACIJA
Banja Vrdnik, Foto: Printscreen Facebook

Odmor

SKUPLJA HRANA NEGO NOĆENJE U BANJI: Nalazi se u blizini Beograda i SVE JE POPULARNIJA DESTINACIJA

Banja Vrdnik nalazi se na samo 70 kilometara od Beograda, a jedno je od najpoznatijih lečilišta u Srbiji. U njoj možete da nađete smeštaj i odmarate za manje od 20 evra.

Objavljeno:

Smeštena je u Sremskom okrugu u opštini Irig, na južnoj strani Fruške gore, a ono što Banju Vrdnik čini posebnom je čist vazduh zbog kojeg je smeštena i u red vazdušnih banja.

Vrdnik
Vrdnikfoto: Espreso

Za ovo mesto posebno su značajne termomineralne vode, kao i izvor kisele vode. Izvor kisele vode otkriven je još 1953. godine, a nalazi se u dolini vrdničkog potoka. Drugi izvor termalne vode klasifikuje se kao natrijum-magnezijum-hidrokarbonatno-sulfidna homeoterma. Posebno je značajna kod lečenja reumatizma.

Zdravstveni turizam u ovom mestu počeo je da se razvija neposredno posle otkrića vode. Banja Vrdnik okružena je blagim potočnim dolinama. Pruža velike mogućnosti za izlečenje, ali i za odmor. Banja poseduje saune, otvorene i zatvorene bazene.

Cena smeštaja i hrane u banji Vrdnik

Banja Vrdnik se nalazi na sat vremena vožnje od Beograda i izuzetno je popularno mesto za odmor. "Blic Biznis" je ranije pisao o vikendicama i kućama koje se u Vrdniku sve više kupuju, ali i na Fruškoj gori uopšte.

Međutim, kada je reč o cenama hrane, raznoliko je. Naša sagovornica Katarina, na primer, doručak u Vrdniku platila je 3.200 dinara, a nije uračunat u aranžman!

Bonus video:

00:36

Kompleks Rajska banja u Banjskoj

(Espreso/Blic/Prenela T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.