NASTAVNICA IZ SRBIJE DALA MU JEDINICU ZA OVAJ SASTAV, CELA ZEMLJA SE DIGLA NA NOGE: Šta vi mislite o ovom postupku
Školski dnevnik, Foto: Printscreen/Youtube/RTV Yu Eco

ispovest

NASTAVNICA IZ SRBIJE DALA MU JEDINICU ZA OVAJ SASTAV, CELA ZEMLJA SE DIGLA NA NOGE: Šta vi mislite o ovom postupku

Nastavnica imala konflikt sa majkom svog učenika koji je dobio jedinicu za, navodi, sastav skinut sa interneta

Objavljeno:

Nakon što se na Tviteru pokrenula rasprava o tome da li je slanje deteta u ćošak od strane učitelja/nastavnika ponižavanje ili ne, javila se jedna nastavnica koja je fokus sa ove teme brzo prebacila na jedan drugi problem - sve komplikovaniji odnos roditelja i prosvetara.

Naime, žena koja se na Tviteru potpisuje kao "prosvetarica" objasnila je da je imala konflikt sa majkom svog učenika koji je dobio jedinicu za, navodi, sastav skinut sa interneta. Iako je dečak ceo tekst prepisao sa sajta, ono što je ovoj nastavnici bilo šokantno jeste opravdanje njegove majke.

"Smejte se vi za taj ćošak ali kada sam jednom učeniku dala jedinicu jer sam njegov ceo sastav našla na jednom sajtu, došla je njegova majka da me kritikuje jer sam na taj način ponizila dete koje je očigledno pokazalo vanserijsku snalažljivost", napisala je ona.

A onda dodala da je majci odmah iskreno odgovorila.

"Gospođo, u današnje vreme svako može da otvori sajt, nije to baš neka snalažljivost!", objasnila je.

"Uradila detetu domaći i došla da traži peticu"

Njena objava naterala je mnoge da u komentarima napišu i neka svoja iskustva, raspravljajući koliko se snalažljivost nekada pripisuje i lošim navikama.

"Eh, imam majku šampiona. Uradila detetu domaći i došla da traži peticu jer je samo ona znala da uradi, sve ostale majke su nju pitale, a ima slike da su neka deca silno izgrešila. Htela i kod direktorke da ide", "Ljudi izgubili dodir sa realnošću - potpuno!", "Jedna mama zvala direktorku kad sam joj ćerki zalepila jedinicu jer je prepisala sastav sa interneta. Bukvalno sam stranicu odštampala, crvenom podvukla sve što ima u njenom sastavu kao dokaz", "Škola u Beogradu - nastavnik uzme puškice par minuta pošto je dete počelo da radi test - mama kaže da je to lično vlasništvo deteta! Kako je neko smeo da uzme puškice na pola testa!", pisali su oni.

Nevezano za školu, jedna tviterašica je napisala:

"Baš pre neki dan mi jedna majka priča da njena ćerka (6) uzima pare iz majkinog novčanika i brlja po njemu, na šta se majka smeje i kaže 'jao kako je snalažljiva i sposobna".

Bonus video:

01:58

PRLJAVO JE, MNOGO SE BRINEMO ZA DECU Pogledajte na koji način se greju đaci u jednoj od NAJSTARIH škola u Srbiji: ŠOK!

(Esreso / Blic / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.