PREMINUO SINIŠA MITROVIĆ!
Foto: Profimedia

TUŽNE VESTI

PREMINUO SINIŠA MITROVIĆ!

Nakon što je 1952. godine u Rumi završio Saveznu pilotsku školu, leteo je u Novom Travniku, Mostaru, Vršcu, a onda se sa porodicom nastanio u Banatu i radio na kanalu Dunav-Tisa-Dunav

Objavljeno: 19:05h

Prvi leskovački pilot, Siniša Mitrović, napustio nas je danas u devedesetoj godini, saopštila je njegova porodica.

Mitrović je mnogo puta zadužio Leskovac, a prvi put 4. septembra 1952. godine, kada je seo u avijatičarsku kabinu i poleteo put horizonta. Tako je ostvario je svoje snove, ali se i upisao se u istoriju Leskovca, piše portal "Rešetka".

Nakon što je 1952. godine u Rumi završio Saveznu pilotsku školu, leteo je u Novom Travniku, Mostaru, Vršcu, a onda se sa porodicom nastanio u Banatu i radio na kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

U međuvremenu se iz velike ljubavi sa suprugom Radmilom rađa njihovo dvoje dece, Svetlana i Saša, koji će krenuti očevim stopama i naslediti njegovu strast.

Mitrovići se 1969. godine vraćaju u rodni Leskovac i Siniša, tada zajedno sa Petrom Stojanovićem, kreće u aktiviranje Aerokluba, koji je do tada imao samo modelarsku sekciju.

Siniša obnavlja letačku dozvolu i vrlo brzo postaje nastavnik motornog letenja, takođe prvi u Leskovcu.

Uz Petrovo i njegovo angažovanje klub je u periodu od 1975. do 1982. godine već imao četiri aviona i tri jedrilice, prvi put u istoriji grada.

Danas, leskovački Aeroklub, koji je i osnovao, nosi ime njegovog tragično nastradalog sina.

Prvi leskovački pilot biće sahranjen u subotu, 3. februara, na Pribojskom groblju, pored svog sina Saše.

Bonus video:

03:53

DO NEKOGA IZGLEDA NISU STIGLA UPUTSTVA, ZVANIČNI IZVEŠTAJI SU NEDEFINISANI! Pilot JAT-a analizira avionsku nesreću u Japanu

(Espreso/Telegraf/N.S./Rešetka/Prenela: N.J.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.