EVO U KAKVOM JE SADA STANJU DEČAK ZARAŽEN MALIM BOGINJAMA! Dr Stevanović otkrio: "Jedno me BRINE"
Dr Goran Stevanović, Foto: Printscreen

saopšteno je

EVO U KAKVOM JE SADA STANJU DEČAK ZARAŽEN MALIM BOGINJAMA! Dr Stevanović otkrio: "Jedno me BRINE"

Kako je naveo dr Stevanović, posebno je zabrinjavajući porast pacijenata sa bolestima koje mogu da se preveniraju vakcinacijom

Objavljeno:

Dr Goran Stevanović, direktor Klinike za infektivne i tropske bolesti „Prof. dr Kosta Todorović“ izjavio je da je dečak koji je oboleo od malih boginja stabilno, kao i da će danas biti pušten na kućno lečenje.

- Na sreću, možemo da kažemo da je on prošao dosta dobro, bez nekih ozbiljnih i većih komplikacija. Pripremamo ga za otpust danas. Imao je početnu upalu pluća - izjavio je dr Stevanović za RTS.

Osim dečaka (15) za koga je saopšteno da je prvi zaraženi u Beogradu posle 10 meseci, zaražena je i njegova majka.

Kako je ona istakla za N1, nije jasno kako je do zaraze došlo, s obzirom na to da su joj lekari rekli da je na morbile imuna.

Boginje
foto: Picture Partners / Alamy / Profimedia

- Ne znam kako je došlo do zaraze, jer u mom zdravstvenom kartonu piše da sam kao beba preležala male boginje. Inače, moj sin nije vakcinisan isključivo iz zdravstvenih razloga, dok je ostala vakcinacija i kod mene i kod njega uredno sprovedana - istakla je ona.

"Imamo i slučajeve zauški"

Kako je naveo dr Stevanović, posebno je zabrinjavajući porast pacijenata sa bolestima koje mogu da se preveniraju vakcinacijom.

- To je nešto što predstavlja opasnost trenutno, pre svega za naše građane i za budućnost. Pored kovida koji je i dalje prisutan, pored gripa, neuroinfekcija... imamo i pacijente i sa pertusisom. Evo sad su se pojavile male boginje. Bilo je i slučajeva potvrđenih epidemijskih zauški - rekao je dr Stevanović.

Bonus video: OPENHAJMER JE PROUČAVAO UTICAJ BOGINJE ŠIVE! Mlakar: Atomsku bombu napravili su fizičari jevrejskog porekla, A STALJIN JE ZNAO SVE

02:58

OPENHAJMER JE PROUČAVAO UTICAJ BOGINJE ŠIVE! Mlakar: Atomsku bombu napravili su fizičari jevrejskog porekla, A STALJIN JE ZNAO SVE

(Espreso/Blic/Prenela: D.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.