BILA JE OMILJENI LIK NA PROTESTIMA. A onda je juče pokazala SVOJE PRAVO LICE! (VIDEO)
Foto: Espreso, Printscreen

kad mira postane aždaja

BILA JE OMILJENI LIK NA PROTESTIMA. A onda je juče pokazala SVOJE PRAVO LICE! (VIDEO)

- Na migrante gledam kao na skrivene vojnike, ubice! Ubili su mi tetku, brata i oca komunisti, ne mogu očima cvrenu zvezdu i tu sektu da vidim - rekla nam je Mira Lutkarka
Objavljeno: 17:09h

Proteste u Beogradu obeležili su pojedini likovi koji su, prilično autentični, svakog dana dolazili da podrže studentsku borbu.

Jedna od njih je i Mira Lutkarka.

Ona je na proteste svakog dana donosila po jednu svoju lutku, pa je postala omiljena među omladinom koja učestvuje u "Protestima protiv diktature".

No, omiljena starija demonstrantkinja juče je izazvala šok ispred Ekonomskog fakulteta, kad je krenula da brutalno vređa druge demonstrante koji su došli da podrže migrante, čije je izmeštanje zahtevao određen broj studenata.

foto: Printscreen

UVREDE I PSOVKE NA SVE STRANE: Protest i kontraprotest u centru BG, haos ispred Ekonomskog fakulteta! (FOTO)

Među organizatorima ovog protesta bio je Savez komunističke omladine Jugoslavije, koji je svoje članove pozvao na akciju pod nazivom "Očistimo Beograd od ksenofobije".

Iako kao i svi imaju legitimno pravo da protestuju, njih su učesnici protesta koji zahtevaju da se migranti izmeste - izvređali na pasja kola. Među njima i čuvena Mira Lutkarka.

Pogledajte snimak na kom sve pršti od psovki i uvreda:

- Ti nisi prešao granicu, nemaš ni pasoš, gde si bio bedo! - urlala je ona na jednog od učesnika.

- Živeo Tramp, živeo Tramp! - poručivala je Mira demonstrantima koji tvrde da je "američki kapitalizam napao ceo svet i da su zato ovi ljudi (migranti) svuda po svetu".

Mira je nastavila da urla na "skojevce", govorila im "marš", "dole", kao i da su "oterali mladost iz zemlje, oni i njihov Milošević".

Iako su iz omladine SKOJ došli da podignu glas protiv ksenofobije, Mira je nastavila da viče "da neće komuniste", a drugi učesnici su ove mlade sve vreme vređali i zvali "komunjarama".

Pozvali smo Miru kako bi nam objasnila svoju burnu reakciju, a ona nam je objasnila zašto se buni protiv migranata, ali i zašto je prasnula na omladince SKOJ.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.