ROK JE DO 15. JUNA: Ovo je novi PRAVILNIK za TROTINETE, bez ovoga nećete moći da ih vozite
Električni trotinet, Foto: AP Photo/Pavel Golovkin

Zakon

ROK JE DO 15. JUNA: Ovo je novi PRAVILNIK za TROTINETE, bez ovoga nećete moći da ih vozite

Svi koji poseduju laka električna vozila moći će od 5. aprila da traže nalepnicu za registraciju, objavljeno je u Službenom glasniku

Objavljeno: 10:31h

Reč je o vozilima u koje spadaju i trotineti i bicikli, a kako se navodi u uredbi, samo vozila sa nalepnicom za registraciju će moći da učestvuju u saobraćaju. Kao rok je naveden 15.jun.

"Nakon 15. juna 2024. godine, u saobraćaju na putu mogu učestvovati samo laka električna vozila na kojima je postavljena nalepnica u skladu sa odredbama ovog pravilnika", navedeno je u Pravilniku.

U pravilniku o načinu izdavanja, vođenja evidencija, izgledu i načinu postavljanja nalepnice za laka električna vozila objavljeno je detaljno uputstvo, kao i izgled nalepnice.

Novi pravilnik za trotinete
Novi pravilnik za trotinetefoto: Printscreen Youtube / AuthenTech - Ben Schmanke

Ovako će da izgleda nalepnica

U zahtevu za izdavanje nalepnice treba navesti lične podatke (ime i prezime, JMBG, datum rođenja, mesto rođenja), podatke o prebivalištu (mesto, poštanski broj, ulica i kućni broj, telefon, e-mail), kao i podatke o lakom električnom vozilu (marka, trajna nominalna snaga elektromotora, najveća konstruktivna brzina, masa praznog vozila).

Uz zahtev se mora dostaviti i tehnička dokumentacija za lako električno vozilo, iz koje se može utvrditi marka vozila, trajna nominalna snaga elektromotora, najveća konstruktivna brzina i masa praznog vozila.

Ovaj pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u „Službenom glasniku Republike Srbije”.

Bonus video:

00:50

NOVE PROCEDURE: Počela primena režima sa nalepnicama na KiM

(Espreso/Blic/Prenela T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.