SRBIN OBJASNIO KAKO SE PONAŠAJU KONOBARI U AMERICI: "Ne možete da pijete kafu 3 sata. Odmah DONOSE RAČUN!"
Konobar, Foto: Profimedia

ugostiteljstvo

SRBIN OBJASNIO KAKO SE PONAŠAJU KONOBARI U AMERICI: "Ne možete da pijete kafu 3 sata. Odmah DONOSE RAČUN!"

Pojedini konobari u Srbiji se žale na neke goste koji sednu u kafić

Objavljeno:

Pojedini konobari u Srbiji se žale na neke goste koji sednu u kafić, poruče jednu kafu ili piće i ispijajući je sede i po dva, tri sata ne uzevši ništa više. Upravo zbog toga su se konobari žalili jer jedan gost zauzima mesto po tri sata, dok bi verovatno neko drugi seo i za to vreme možda čak i pojeo nešto.

Na društvenim mrežama se pojavio viralan snimak Vladimira Stankovića, koji inače na Jutjubu priča preduzetničke priče, u kome tvrdi da takva praksa ne postoji u Americi.

- Ne možete da pijete jednu kafu tri sata. U većini američkih kafića nakon što popijete prvo piće pitaju vas da li hoćete drugo i odmah donose račun bez da ste vi tražili, nema sedenja ceo dan oslobađa se mesto za narednu mušteriju, a ne kao kod nas jedna kafa i mušterija ceo dan sede u kafiću - naveo je on u jednom videu koji je postao viralan.

Ispod snimka nizali su se komentari korisnika.

- E, to je veliki problem kod nas u Srbiji tako i treba, ja tako radim uvek - piše u jednom komentaru, dok u drugom stoji:

- Ne znam ko sedi tri sata i pije jednu kafu.

Međutim, mnogi su napisali i da za ovakvu praksu u ugostiteljskim objektima nisu čuli.

- Za ovako nešto nisam čuo ni doživeo gde god da sam bio mogao sam da ostanem koliko želim - piše u komentaru.

Podsetimo, nedavno je za Kurir jedna devojka sa juga Srbije koja je došla u Beograd ispričala kako su pojedini konobari u beogradskim kafićima i restoranima počeli da nerviraju goste postupkom koji jasno stavlja do znanja gostu da treba što pre da ode.

Kako je ona tada navela, ukoliko oni procene da će gost poručiti samo kafu i sedeti sat vremena ispijajući šoljicu kafe donose natpis "rezervacija", stavljaju na sto kako bi te goste što pre oterali i oslobodili mesto za neke koji bi možda poručili nešto više.

Poznato je i da neki konobari "skeniraju" ljude koji ulaze u ugostiteljski objekat i na osnovu izgleda ocenjuju da li će i koliko dobiti bakšiš.

Bonus video:

02:52

OVO JE NAJSTARIJI KONOBAR U SRBIJI! Služio Tita, Slobu i mnoge poznate ličnosti, a jedna od njih je bila POSEBNO ZAHTEVNA

(Espreso/Kurir/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.