17 DIZAJNERA PODRŽALO INICIJATIVU ZA KREIRANJE HALJINA: Porodica nastradale Angeline osnovala fondaciju
Otac nastradale Angeline, Foto: Stefan Stojanović/Mondo

čuvanje uspomene na žrtve

17 DIZAJNERA PODRŽALO INICIJATIVU ZA KREIRANJE HALJINA: Porodica nastradale Angeline osnovala fondaciju

Rad fondacije koja nosi naziv "Angelina" biće usmeren na čuvanje uspomene na žrtve, ali i kao prevencija takvih tragičnih događaja

Objavljeno:

Porodica Aćimović osnovala je fondaciju, u znak sećanja na tragično nastradalu devojčicu Angelinu Aćimović, ali i na sve žrtve koje su nastradale 03. i 04. maja 2023. godine, u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar, Duboni i Malom Orašju.

Rad fondacije koja nosi naziv "Angelina" biće usmeren na čuvanje uspomene na žrtve, ali i kao prevencija takvih tragičnih događaja.

"Stalni rad je neophodan i potrebno je posvetiti pažnju vaspitanju dece u porodici i školi", ističe otac nastradale Angeline.

Aćimović ističe da kroz ovakav rad fondacije, njihova ćerka će nastaviti da živi, a fokus će biti stavljen na očuvanje faktora koji jačaju porodicu kao osnovu društva i branu protiv destruktivnih pojava.

"Angelina je bila naše svetlo, naša radost, naša nada. Njen tragični odlazak je ostavio prazninu koju ništa ne može ispuniti. U znak sećanja želimo da stvorimo nešto vredno, nešto što će trajati i što će odražavati sve ono lepo i nevino što je ona predstavljala. Fondacija „Angelina“ nije samo način da čuvamo njeno sećanje već i da nastavimo njenu misiju. Želimo da naša deca odrastaju u duhu vrednosti koje je ona nosila sa sobom, a da naša podrška bude oslonac porodicama koje su, takođe, pretrpele gubitke. Pozivamo sve ljude dobre volje da se pridruže ovoj misiji, da zajedno očuvamo sećanje na naše manđele i da učinimo svet boljim mestom, baš onakvim kakvim ga je Angelina sanjala", rekao je Aćimović.

OŠ Vladislav Ribnikar
OŠ Vladislav Ribnikarfoto: Nemanja Nikolić

Angelina je pokazivala veliki talenat prema kreiranju haljina, a pohađala je i školu mode, iz tog razloga njena porodica je odlučila je da pokrene inicijativu da se ožive neke od njenih kreacija. Ovim povodom 17 poznatih dizajnera podržalo je ovu inicijativu, ali je i dalo svoj lični pečat u izradi haljina prema Angelininim skicama koje će biti izložene u poslovnom delu u šoping zoni Sava Centra od 18. marta.

Oni koji budu želeli imaće mogućnost da kupe izložene haljine, a sredstva od prodatih će biti usmerena u dalji rad fondacije.

Fondacija "Angelina" nastaviće da radi na ostvarivanju ideja i vrednosti nastradale devojčice, te će kroz svoje aktivnosti nastojati da očuva sećanje na sve žrtve ovih tragičnih događaja.

Rad Fondacije je neprofitan, zasnovan na prikupljanju donacija, sponzorstava, dobrovoljnih priloga i poklona. Svi zainteresovani pojedinci i kompanije mogu se pridružiti ovoj humanitarnoj misiji i doprinesu zajedničkom cilju čuvanja uspomene na nedužne žrtve.

Bonus video:

02:10

KOLIKA JE ODGOVORNOST ŠKOLE, A KOLIKA RODITELJA ZBOG MASAKRA U RIBNIKARU? Rajko Nedić bez dileme: Ovo saslušanje je najbitnije

(Espreso/Telegraf.rs/ Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.